Фахівці Держпродспоживслужби Вінниччини провели симуляційне ризик-орієнтоване інспектування господарства з виробництва молока
опубліковано 07 листопада 2023 року о 13:01

В рамках погодженої концепції проведення регіональних тренінгів щодо ризик-орієнтованого інспектування господарства з виробництва молока фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за підтримки швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (далі – QFTP) провели симуляційне ризик-орієнтоване інспектування на потужностях господарства з виробництва молока державного підприємства «Дослідне господарство «Олександрівське» Національного наукового центру «Інституту землеробства Національної академії аграрних наук України».

Захід націлений на підвищення рівня обізнаності щодо останніх вимог законодавства в молочному секторі, необхідності впровадження програми контролю сирого молока та покращення практичних навичок фахівців регіонального та районного рівнів щодо:

  • підготовки та здійснення ризик-орієнтованого інспектування стосовно дотримання господарствами з виробництва молока вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів;
  • відбору зразків молока відповідно до Стандартної операційної процедури щодо відбору зразків сирого молока для визначення кількості соматичних клітин та загального бактеріологічного забруднення;
  • оформлення акта відбору зразків сирого молока, реєстрація його у інформаційно-комунікаційній системі Держпродспоживслужби «Молочний модуль» (ММ) та відправка до лабораторії через ММ.

У заході взяли участь 33 фахівці обласного та районного рівнів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області із залученням 1 фахівчині Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, яка тимчасово перебуває у Вінницькій області.

Для ефективного проведення симуляційного інспектування фахівці були розділені на групи. У ролі тренерів виступили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк, Сергій Легкун та Анатолій Гоїк. Процедуру відбору зразків сирого молока було продемонстровано фахівцем Тульчинської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби Галиною Чуприндою.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та команда QFTP висловлюють вдячність за допомогу в організації та проведенні симуляційного інспектування директору господарства ДПДГ «Олександрівське» Олені Воротнюк.

Проведення таких практичних навчальних заходів сприяє кращій підготовці та вдосконаленню національної системи контролю за безпечністю молока та молочних продуктів та наближенню до вимог ЄС. Так, 29 листопада буде проведено аналогічне симуляційне інспектування для фахівців Волинської області.


Додатково. Захід проводився за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) та за участі Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux