Назва проекту: Створення системи контролю за безпекою харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів
Реєстраційна карта проекту: № 3345-02
Термін реалізації проекту: 16.10.2015 – 30.06.2019
Донор: Уряд Швейцарської Конфедерації через Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії
Бенефіціари: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Завдання проекту: Підтримка у створенні та впровадженні в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні.
Діяльність проекту спрямована, з одного боку, на надання технічної допомоги Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, щоб розробити і ввести в дію сучасну систему інспектування безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості, а з іншого боку, на надання допомоги молокопереробному виробництву у запровадженні консультативної програми для поліпшення виробництва безпечного та високоякісного молока на рівні первинного виробництва. Проект також визначить нагальні потреби у обладнанні, щоб підтримати впровадження системи інспектування безпечності харчування та надати обмежену кількість обладнання, виходячи з оцінки потреб.
Результати поточного або заключного моніторингу проекту (програми)
Проект у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/MilkSafetyProject/
24.04.2019 На Полтавщині завершилися навчання для середніх виробників молока
06.09.2018 На Полтавщині відбувся черговий тренінг щодо кращих практик виробництва молока
03.09.2018 У Полтавській області відбувся тренінг для фахівців Держпродспоживслужби
07.08.2018 Відбувся тренінг для середніх виробників молока у Миколаївській області
13.07.2018 На Вінничині відбувся черговий тренінг щодо кращих практик виробництва молока
16.05.2018 Продовжуються консультації щодо впровадження програми контролю сирого молока
29.03.2018 На Полтавщині відбулася серія тренінгів для дрібнотоварних виробників молока у Полтавській області
12.03.2018 На Вінниччині пройшли тренінги для дрібнотоварних виробників молока
07.12.2017 Швейцарсько-український проект з безпечності молока підбив підсумки роботи за рік
02.11.2017 У Харківській області відбувся тренінг для фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби
23.08.2017 На Полтавщині відбувся тренінг для перевізників та працівників із заготівлі молока
19.08.2017 Проект з безпечності молока провів тренінг для районних управлінь Держпродспоживслужби у Вінницькій області