Керівництво

 Голова Державної служби України  з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

ТКАЧУК Сергій Петрович

Освіта:

У 2006 році закінчив Хмельницький університет управління та права і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію юриста;

у 2016 році – Національну академію державного управління при Президентові України, здобув ступінь магістра за спеціальністю «Державне управління» та здобув кваліфікацію магістра державного управління.

Присуджено ступінь доктора філософії.

Кар’єра:

12.2006 – 05.2007 – головний спеціаліст-юрисконсульт юридичного сектору Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі Хмельницької області.

05.2007 – 06.2008 – головний спеціаліст-юрисконсульт юридичного відділу Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

06.2008 – 02.2010 – юрисконсульт ЗАТ «Полонський фарфор».

02.2010 – 01.2019 – генеральний директор ПП ЮКК «Партнери».

01.2019 – 06.2019 – радник патронатної служби при Голові Хмельницької обласної державної адміністрації.

06.2019 – 12.2019 – тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації.

12.2019 – 10.2023 – заступник Голови Хмельницької обласної державної адміністрації;

10.2023 - 31.01.2024 - перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

      З 01 лютого 2024 року призначений на посаду Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 січня 2024 року № 63-р "Про призначення Ткачука С. П. Головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів").

Державний службовець 3 рангу.

Перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

ОСІЯН Олег Володимирович

Освіта:

У 2007 році закінчив Київський національний університет культури і мистецтв за спеціальністю «Документознавство та інформаційна діяльність», кваліфікація – документознавець, менеджер органів державної влади та управління;

у 2016 році – Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління», кваліфікація – магістр державного управління;

у 2023 році – Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана за спеціальністю «Менеджмент», кваліфікація – магістр у галузі знань «Управління та адміністрування».

Кар'єра та діяльність:

з 04.2006 по 08.2006 – спеціаліст по узгодженню документації на ТОВ «ІНСОЛ»;

з 11.2006 по 03.2010 – старший фахівець контролю виконавчої документації ТОВ «ІНСТАЛСАЙТ УКРАЇНА»;

з 01.2011 по 06.2011 – менеджер з легалізації ТОВ «ЕСУ»;

з 11.2011 по 03.2012 – менеджер ТОВ «Центр розвитку та стратегії операторів мобільного зв’язку»;

з 10.2013 по 02.2014 – документознавець ТОВ «Партнери. Бізнес і право»;

з 03.2014 по 02.2016 – директор ТОВ «Вектор Телекомунікацій»;

з 04.2016 по 04.2016 – радник патронатної служби Голови адміністрації апарату Київської обласної державної адміністрації;

з 04.2016 по 08.2016 – провідний спеціаліст відділу з питань державної та комунальної власності Управління з питань власності Київської обласної державної адміністрації;

з 08.2016 по 09.2016 – начальник відділу реклами управління земельних відносин та реклами Департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації;

з 03.2018 по 06.2020 – директор ТОВ «Зерно Агротрейдінг»;

з 07.2022 по 10.2023 – директор ТОВ «Агро Девелопмент»;

з 02.2024 по 03.04.2024 – головний спеціаліст відділу двостороннього співробітництва та співпраці з ЄС Департаменту міжнародного співробітництва, торгівлі та комунікацій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

З 04 квітня 2024 року призначений на посаду першого заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів  (розпорядження Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2024 року № 288-р "Про призначення Осіяна О. В. першим заступником  Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів").

Державний службовець 3 рангу.

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

КРЕЙТОР Андрій Андрійович

Освіта:

У 2012 році закінчив Національний університет «Національна академія України імені Ярослава Мудрого» за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація – юрист;

у 2022 році – Університет Григорія Сковороди в Переяславі за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», кваліфікація – магістр публічного управління та адміністрування.

Кар'єра та діяльність:

З 08.2012 по 06.2021 – обіймав оперативні та керівні посади в органах Служби безпеки України;

з 06.2021 по 07.2021 – радник Міністра Патронатної служби Міністерства інфраструктури України;

з 07.2021 по 04.2023 – заступник Голови з операційної діяльності ДП «Адміністрація морських портів України».

З 04 квітня 2024 року призначений на посаду заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів  (розпорядження Кабінету Міністрів України від  02 квітня 2024 року № 289-р "Про призначення Крейтора А. А. заступником  Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів").

Державний службовець 3 рангу.


Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

КУСТУРОВ Володимир Борисович

Освіта:

У 2002 році закінчив Тракійський університет за спеціальністю «Ветеринарна медицина», кваліфікація – ветеринарний лікар;

у 2005 році – Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління», кваліфікація – магістр державного управління;

у 2022 році – Одеський державний аграрний університет за спеціальністю «Економіка», кваліфікація – магістр з економіки;

у 2023 році – Одеський державний аграрний університет за спеціальністю «Ветеринарна медицина», кваліфікація – доктор філософії.

Кар'єра та діяльність:

з 06.2002 по 06.2007 – лікар ветеринарної медицини Чорноморського пункту державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті Одеської регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на кордоні та транспорті;

з 06.2007 по 04.2010 – начальник Одеського центрального пункту державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на кордоні та транспорті Одеської регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на кордоні та транспорті;

з 12.2010 по 11.2011 – директор філії № 14 «Південна регіональна фумігація» Державного підприємства «Агроспецсервіс» Міністерства аграрної політики та продовольства України;

з 01.2012 по 02.2016 – начальник Одеської регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на кордоні та транспорті;

з 02.2017 по 03.2017 – директор Одеського філіалу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи;

з 10.2017 по 06.2024 – начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

З 11 червня 2024 року призначений на посаду заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (розпорядження Кабінету Міністрів України від 04 червня 2024 року № 488-р "Про призначення Кустурова В. Б. заступником Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів").


Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

ЧАЙКОВСЬКИЙ Вадим Миколайович

Освіта:

У 2000 році закінчив Національний аграрний університет за спеціальністю «Захист рослин», кваліфікація – вчений агроном по захисту рослин.

Кар'єра та діяльність:

05.1990 – 08.1994 – медичний працівник поліклінічного відділення Могилів-Подільської ЦРБ

08.1994 – 12.2006 – агроном ІІ категорії Могилів-Подільського прикордонного карантинного пункту, провідний спеціаліст І категорії, провідний агроном-державний інспектор з карантину рослин, провідний спеціаліст-державний інспектор з карантину рослин Могилів-Подільського прикордонного карантинного пункту Держінспекції з карантину рослин у Вінницькій області

12.2006 – 07.2007 – заступник начальника Державної інспекції з карантину рослин — заступник головного державного інспектора з карантину рослин по Харківській області

07.2007 – 12.2012 – завідувач відділу організації, контролю та проведення локалізації та ліквідації карантинних організмів Головної державної інспекції по карантину рослин України

01.2013 – 04.2016 – начальник відділу карантину управління карантину рослин Департаменту фітосанітарної безпеки — державний фітосанітарний інспектор, заступник начальника управління — начальник відділу карантину рослин управління карантину рослин Департаменту фітосанітарної безпеки — державний фітосанітарний інспектор Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України

04.2016 – 07.2017 – начальник відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва

07.2017 – 06.2018 – заступник начальника управління — начальник відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва

06.2018 – 06.2021 – заступник директора Департаменту — начальник управління фітосанітарної безпеки Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва

06.2021 – 12.2022 – заступник директора департаменту — начальник управління контролю в сфері насінництва, розсадництва та якості зерна Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва, розсадництва та якості зерна

12.2022 – 07.2023 – заступник директора департаменту — начальник управління карантину та захисту рослин, контролю за якістю зерна та продуктів його переробки Департаменту контролю в сферах насінництва та розсадництва, карантину та захисту рослин, за якістю зерна

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.07.2023 № 601-р призначений заступником Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Державний службовець 3 рангу.

Нагороджений Почесною грамотою Укрголовдержкарантину (2010 рік), Трудовою відзнакою Укрголовдержкарантину “За високі досягнення в роботі” (2011 рік); Подякою Прем’єр-міністра України (2022 рік).

Державний службовець 3 рангу.

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

ЗАХАРІН Сергій Володимирович


Освіта:

У 1995 р. закінчив Київський державний економічний університет за спеціальністю «Економіка підприємства», присвоєно кваліфікацію бакалавра з економіки, викладача економіки.

У 1996 р. закінчив магістратуру Київського державного економічного університету за спеціальністю «Економіка підприємства», магістерська програма «Менеджмент проектів і консалтинг», присвоєно кваліфікацію магістра ділового адміністрування.

У 2000 р. закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Правознавство», присвоєно кваліфікацію юриста.

У 2002 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук.

У 2011 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук.

Кар'єра та діяльність:

У 1995 р. закінчив Київський державний економічний університет за спеціальністю «Економіка підприємства», присвоєно кваліфікацію бакалавра з економіки, викладача економіки.

У 1996 р. закінчив магістратуру Київського державного економічного університету за спеціальністю «Економіка підприємства», магістерська програма «Менеджмент проектів і консалтинг», присвоєно кваліфікацію магістра ділового адміністрування.

У 2000 р. закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Правознавство», присвоєно кваліфікацію юриста.

У 2002 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук.

У 2005 р. присуджено вчене звання старшого наукового співробітника.

У 2011 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук.

У 2023 р. присуджено вчене звання професора (по кафедрі готельно-ресторанного та туристичного бізнесу).

Працював у наукових установах (Інститут економіки НАН України, ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», Науково-дослідний інститут економіки при Міністерстві економіки України, Інститут вищої освіти НАПН України) на посадах старшого наукового співробітника, провідного наукового співробітника, виконуючого обов'язки завідувача відділом.

Працював у закладах вищої освіти (Київський національний університет технологій та дизайну, Київський національний лінгвістичний університет, Київський національний університет культури та мистецтв та ін.) на посадах доцента, професора, завідувача кафедри, директора Інституту.

2020 – 2023 – працював на керівних посадах в Міністерстві освіти і науки України (керівник Патронатної служби Міністра, Державний секретар).

Підвищення кваліфікації: Київський науково-дослідний інститут судових експертиз (2003 рік), Всесвітня туристична організація (2003 рік), Українська асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (2013 рік), Програма «Erasmus+» (2014 рік), Вища школа менеджменту у Варшаві (2015 рік), Технічний університет Кошице (2019 рік), Українська школа урядування (2021 та 2022 роки).

Автор низки наукових праць з питань розвитку сільського господарства, харчової промисловості, агропромислових технологій.

Взяв участь у 60 Міжнародних та Всеукраїнських наукових (науково-практичних) конференціях. Наукові пропозиції та рекомендації впроваджено у практику роботи Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства освіти і науки України, Фонду державного майна України, Національної академії наук України, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, Київської обласної ради.

Почесний працівник туризму України (з 2004 рік).

2010-2011 – заступник Голови Громадської ради при Державній службі туризму і курортів.

2014-2018 – член Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України, Голова Комітету з питань науки та інновацій, Голова Комітету з вищої освіти та науки.

Нагороджений Почесною Грамотою Міністерства внутрішніх справ України (2000 рік), Почесною Грамотою Національної спілки журналістів України (2001 рік), Почесною Грамотою Антимонопольного комітету України (2003 рік), Подякою Міністерства культури і туризму України (2008 рік), Грамотою Державної служби туризму і курортів (2009 рік), Грамотою Міністерства освіти і науки України (2022 рік).

Член Вченої ради Державного науково-дослідного інституту інформатизації та моделювання економіки.

Член Вченої ради Наукового центру розвитку туризму.

Член Наглядової ради Миколаївського національного аграрного університету.

Член двох спеціалізованих вчених рад з присудження наукового ступеня доктора (кандидата) економічних наук.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.04.2023 №275-р призначений заступником Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Державний службовець 3 рангу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux