Назва проекту: «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні»
Реєстраційна картка Проекту: № 3036
Термін реалізації Проекту: 14.03.2014 – 14.06.2019
Донор: Європейський Союз
Бенефіціари: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Завдання Проекту:
1. Удосконалити систему контролю безпечності харчових продуктів в Україні "від лану до столу" через приведення існуючої системи у відповідність до стандартів ЄС та інших міжнародних стандартів, залучаючи приватний сектор та представників громадськості;
2. Сприяти подальшому проведенню інституційної реформи української системи контролю безпечності харчових продуктів;
3. Узгодити законодавство України у сфері безпечності харчових продуктів “від лану до столу” із законодавчою базою ЄС, включаючи виконання вимог щодо електронних та інших нормативних документів та стандартів у нових інформаційних системах з безпечності харчових продуктів;
4. Провести навчання для співробітників органів державного контролю, ветеринарів, персоналу митної служби та інших державних служб, діяльність яких пов’язана зі сферою безпечності харчових продуктів “від лану до столу”;
5. Створити національну систему управління даними та швидкого обміну інформацією (повідомлення про ризики) для харчових продуктів та кормів, яка б мала характеристики, подібні до RASFF (Системи швидкого оповіщення про харчові продукти та корми);
6. Оптимізувати мережу національних референс-лабораторій та лабораторій офіційного контролю, забезпечити відібрані лабораторії новим устаткуванням, програмним та технічним забезпеченням;
7. Створити національні системи управління даними та інформаційні системи для лабораторій, органів державного контролю, а також отримання та обробки даних про імпорт та експорт;
8. Модернізувати та вдосконалити навчальну програму для контролюючих органів та систему безперервного професійного розвитку.
Детальніша інформація про проект
Сторінка в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/ifssua/