Всеукраїнська військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») на території Кіровоградської області пройшла з дотриманням санітарних вимог
опубліковано 14 липня 2021 року о 15:40

З 1 по 10 липня на Кіровоградщині проходив ІІІ Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Розміщення учасників, якими стали діти з 21 регіону України, організували в наметах на території Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Перед початком заходу та безпосередньо під час проведення змагань фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області обстежили місце, де відбувалось розміщення учасників, аби переконатися в створенні безпечних умов для перебування дітей, відповідності санітарно-гігієнічним нормам та організації протиепідемічних заходів. Під час обстежень встановлено, що наметове містечко розподілене на окремі функціональні зони: житлова, адміністративно-господарська та фізкультурно-оздоровча. Для облаштування медичного пункту та ізолятора задіяні приміщення центру.

До того ж до початку заходу фахівці Головного управління Держпродспоживслужби і Кіровоградській області надали організаторам ряд пропозицій щодо проведення генерального прибирання території, створення умов з дотримання правил особистої гігієни для учасників та працівників, організації протиепідемічних заходів. Всі пропозиції були виконані в повному обсязі.

Учасників заходу забезпечили питною водою, яка за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2-4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Триразове харчування дітей організовувалось шляхом надання кейтерингових послуг підприємцем, що має зареєстровану потужність. Протиепідемічні заходи для запобігання поширенню коронавірусної хвороби, організовані в повному обсязі.

Водночас безпосередньо під час проведення гри зафіксували реалізацію на території наметового містечка продукції, яка не дозволена в дитячих організованих колективах та продукції, яка швидко псується без належних умов реалізації. Мова йде про газовані напої, ковбасні вироби, сосиски, кондитерські вироби, що містять високий вміст солі, цукру, барвників, ароматизаторів, деякі з них - консервантів та трансжирних кислот, що суперечить принципам здорового харчування. Тож Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області заборонило продаж такої продукції.

Правильна підготовка та виконання всіх вимог законодавства зі сторони організаторів заходу на території нашої області дозволили уникнути епідемічних ускладнень в період проведення змагань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux