Держпродспоживслужба та Національний університет "Запорізька політехніка" домовилися про започаткування освітнього співробітництва

опубліковано 25 листопада 2025 року о 16:31

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав Національний університет "Запорізька політехніка", де взяв участь в урочистостях з нагоди 125-річчя університету, а також ознайомився з матеріально-технічною базою, що використовується для підготовки фахівців.

Університет здійснює освітню діяльність з підготовки висококваліфікованих кадрів за багатьма актуальними спеціальностями (у тому числі "Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка", "Публічне управління та адміністрування", "Підприємництво та торгівля", "Туризм", "Готельно-ресторанна справа", "Комп'ютерні науки", "Інженерія програмного забезпечення", "Кібербезпека" та ін.).

Сергій Захарін від імені керівництва Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів привітав колектив Національного університету "Запорізька політехніка" із 125-річчям та повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука вживаються системні кроки, спрямовані на підтримку ефективного співробітництва із провідними закладами вищої освіти. Функціонує Науково-методична рада, до складу якої входять провідні наукові та науково-педагогічні працівники. Фахівці Держпродспоживслужби регулярно проводять семінари та тренінги з різних питань (у тому числі у сферах лабораторної діагностики, перспективних харчових технологій, цифровізації), які можуть бути цікавими для науковців університету та здобувачів освіти (аспірантів, студентів). В установах системи Держпродспоживслужби (у тому числі лабораторіях) створені належні можливості для проходження здобувачами освіти усіх видів практик, а також опанування сучасних компетентностей за програмами так званої «дуальної освіти».

В ході візиту Сергій Захарін розповів про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Йшлося, зокрема, про перспективи подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби (адміністрування електронних реєстрів, розробка нових програмних продуктів, підвищення аналітичних можливостей наявних баз даних тощо).

Ректор університету Віктор Грешта розповів про передові навчальні технології, що використовуються в освітньому процесі. Студенти опановують навички майбутньої професії в сучасних комп'ютеризованих аудиторіях, науково-навчальних лабораторіях, а також безпосередньо на базах практики (на підприємствах). Велика увага приділяється питанням енергоефективності та енергозбереження, що дозволяє знизити непродуктивні витрати та підтримувати нормальний освітній процес.

Окрім того, під час робочих зустрічей з науково-педагогічними працівниками різних кафедр обговорювалися перспективні механізми проходження практики кращими студентами університету в системі Держпродспоживслужби, організації науково-навчальних екскурсій, проведення спільних вебінарів та відкритих лекцій.

Сергій Захарін ознайомився з роботою Освітнього хабу, в якому науково-педагогічні та педагогічні працівники можуть отримати необхідні роз’яснення та консультації, а також відвідав заняття гуртка, під час якого маленькі вихованці опановували навички креативного мислення.

«Національний університет "Запорізька політехніка" є багатогалузевим закладом вищої освіти, визнаним освітнім центром у сфері підготовці фахівців для підприємств та установ багатьох сфер національної економіки. Здійснюються наукові дослідження з широкого кола наукових проблем, у тому числі у сферах метрології, лабораторного обладнання, інформаційних систем, штучного інтелекту, технологій торгівлі та побутового обслуговування. Студенти мають широкі можливості вивчати кращі технологічні рішення, а також закріплювати отримані знання у численних лабораторіях. Держпродспоживслужба як сумлінний роботодавець готова до поглиблення освітнього співробітництва, оскільки ми об'єктивно зацікавлені у залученні кращих випускників до роботи в наших установах», – зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux