Володимир Кустуров: Держпродспоживслужба впроваджує підходи Європейського Союзу у галузі ветеринарної медицини
опубліковано 25 жовтня 2024 року о 14:00

Важливість та необхідність розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції не можливо оцінити єдиним показником. Оскільки ця галузь впливає на торгівлю харчових продуктів та кормів тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, а також на здоров’я людей, так як існують спільні хвороби. Про це зазначив заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Кустуров під час міжнародного науково-практичної конференції “Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції “, яка відбулася в одному з провідних аграрних закладів півдня України.

Цей захід об’єднав фахівців і науковців у сфері ветеринарної медицини з різних країн для обміну знаннями та досвідом, презентації своїх напрацювань та пошуку нових рішень для актуальних проблем галузі. Конференція стала не лише платформою для обміну знаннями, але й важливим кроком у напрямку міжнародної співпраці, розвитку інноваційних підходів і підтримки молодих дослідників, які вже роблять свої перші вагомі внески.

«Попри воєнні виклики, українська наука продовжує рухатися вперед. Науковці знаходять можливості для досліджень та співпраці, демонструючи справжню відданість справі та віру в світле майбутнє України. В цьому напрямку розвивається і Держпродспоживслужба. Ми ведемо перемовини з європейськими країнами, які мають успішні кейси подолання хвороб, для обміну досвідом та знаннями. Для нас важливо використовувати ефективні методи боротьби із поширеними хворобами тварин. Як на рівні державного контролю, і для профілактичної роботи, а також і під час лабораторного діагностування, що допоможе швидко та ефективно виявляти загрози для українського тваринництва», - розповів Володимир Кустуров.

Держпродспоживслужба як компетентний орган у галузі ветеринарної медицини є учасником імплементації глави 12 acquis ЄС “Продовольча безпека, ветеринарна та фітосанітарна політика”. Весною керівництво служби взяли активну участь у роз'яснювальних нарадах Європейської Комісії та України щодо здійснення офіційного скринінгу законодавства України в рамках цього переговорного розділу.

Крім цього Держпродспоживслужба здійснює роботу з оптимізації процедури експорту вантажів з харчовими продуктами до ЄС за допомоги інформаційно-комунікативної системи ЄС по відстежуванню та контролю вантажів TRACES NT. Наразі адаптовано та інтегровано до системи TRACES-NT 12 форм сертифікатів.

За словами Володимира Кустурова впровадження платформи TRACES NT в Україні є важливим кроком в адаптації законодавства України та механізмів його реалізації до європейського законодавства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux