Рівненщина: відбулась нарада із директорами закладів загальної середньої освіти
опубліковано 25 жовтня 2024 року о 12:48

24 жовтня 2024 року відбулась нарада із директорами  закладів  загальної середньої освіти, галузеве управління якими здійснює департамент освіти і науки під головуванням заступника Голови Рівненської ОДА та заступника голови Рівненської обласної ради.

У нараді прийняли участь фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, Департаменту освіти і науки, Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у Рівненській області, служби у справах дітей та Головного управління  Національної  соціальної сервісної служби у Рівненській області.

Розглядались актуальні питання та майбутні плани розвитку обласних закладів загальної середньої освіти, готовності до початку роботи у новому 2024- 2025 навчальному році та до опалювального сезону.

На Рівненщині функціонує 18 спеціальних шкіл та спеціалізованих ліцеїв, де навчаються та проживають діти з різних районів області й сусідніх регіонів. До цих закладів входять 12 спеціальних шкіл, 4 спеціалізовані ліцеї та 2 санаторні школи, які окрім освітніх послуг надають і медичну допомогу залежно від потреб дітей.

Держпродспоживслужбою озвучені питання необхідності створення  відповідних та безпечних умов навчання, проживання, проведення дозвілля, організації харчування та медичного обслуговування у закладах освіти.

Наголошено на тому, що відбулось 2 зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року №305 «Про затвердження норм та порядку  організації харчування у закладах освіти  та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку» за № 549 від 01.06.2023 року та №1145  від 04.10.2024 року,  а також про нові вимоги до проходження  профілактичних медичних оглядів згідно з наказом МОЗ України від 08.11.2023 року №1925 яким затверджені зміни до наказу МОЗ №280 ««Щодо організації проведення обов’язкових  профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», який набрав  чинності з 01.10.2024 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux