Чернігівщина: стан реалізації державної політики у сфері карантину рослин за 9 місяців 2024 року
опубліковано 25 жовтня 2024 року о 15:11

Управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області забезпечено виконання міжнародних фітосанітарних вимог країн-імпортерів. Протягом 9 місяців 2024 року спеціалістами Управління фітосанітарної безпеки при відвантаженні об’єктів регулювання за межі області було оглянуто 40,6 тис. тонн, 159,1 тис. м3, 2,8 тис.м2, 92,5 тис. шт. об’єктів регулювання та оформлено 6540 фітосанітарних та фітосанітарних на реекспорт сертифікатів. Було вжито заходів щодо запобігання проникненню регульованих шкідливих організмів у зони, вільні від таких регульованих шкідливих організмів на території України, а саме: оглянуто 63,4 тис. шт.,  близько  9,6 тис.м3 та 0,37 тис. тонн об’єктів регулювання, оформлено 299 карантинних сертифікатів. Здійснено фітосанітарні заходи щодо запобігання проникненню регульованих шкідливих організмів на територію України.  Спеціалістами Головного управління при проведенні фітосанітарного контролю імпортних вантажів з об’єктами регулювання, що ввозяться на митну територію України у пунктах призначення на території Чернігівської області, було оглянуто 3,72 тис. тонн та 0,03 тис. м3 об’єктів регулювання.

За 9 місяців поточного року прийнято рішень в єдиному державному інформаційному веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» по 242 справах.

Протягом зазначеного періоду були проведені обстеження з метою встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, візуально та/або за допомогою феромоних пасток на площі 1437,56 га. Надано статус місця виробництва вільного від регульованих шкідливих організмів 21 ділянці. Організовано та проведено обстеження посівів ячменю на площі 937,7 га, кукурудзи на площі 221977 га та сої на площі 5731,4 га на відповідність Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи, сої з України до Китайської Народної Республіки.

Крім того, проведено обстеження місць зберігання, з яких планується експорт зерна ячменю, кукурудзи, сої об’ємом 1426,9 тис.м3. Було здійснено моніторинг території Чернігівської області,  з метою виявлення шкідливих та регульованих шкідливих  організмів на площі 17 тис.га на 33 організми. Обстеження проводилось як візуально, так і за допомогою феромонних пасток, яких було використано 206 шт. на 21 вид карантинних та інших шкідливих організмів. При цьому виявлено нові вогнища амброзії полинолистої на площі 30,6 га та західного кукурудзяного жука на площі 27 га. На цих площах розпорядженнями районних державних адміністрацій запроваджено карантинний режим. Також було організовано та здійснено контроль за проведенням заходів з локалізації та ліквідації карантинних організмів на територіях, де запроваджений карантинний режим. Проведена ревізія старих вогнищ на площі 2523,8 га. При цьому підтверджена відсутність карантинних організмів на площі 904 га. На цих площах були проведені агротехнічні, механічні та хімічні заходи по ліквідації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux