Власники тварин та волонтери можуть повідомляти про потребу у кормах та ветеринарних препаратах
опубліковано 12 квітня 2022 року о 09:30

З початку нападу російських військ на Україну Держпродспоживслужбою спільно з експертами Проєкту ЄС EU4SaferFood, громадськими організаціями, волонтерами і компаніями-виробниками кормів було доставлено десятки тонн кормів для тварин в найбільш постраждалі регіони. Допомога тваринам продовжує надаватися й сьогодні.

Власники тварин, притулків, розплідників, волонтери, ОТГ можуть залишати заявки на потреби у кормі та ветеринарних препаратах на сайті, який був розроблений за сприяння компанії «Хвостаті заручники війни» та на сайті, який був створений та підтриманий компанією Kormotech, реалізований ГО «Елемент Життя», за підтримки литовського фонду U-Hearts та американського фонду Greater Good. Для уникнення дублювання заявок та постачання корму для тварин в одне місце всі заявки з обох ресурсів обєднуються в одну базу. Для уникнення дублювання заявок та постачання корму для тварин в одне місце, всі заявки з обох ресурсів об'єднуються в одну базу та будуть опрацьовані в залежності від надходження корму в певний регіон.

Держпродспоживслужба разом з громадськими організаціями робить все, щоб якомога більше тварин не залишилися без уваги та намагається допомогти всім потребуючим, здійснюючи рівномірний розподіл гуманітарних вантажів з кормами. У той же час закликаємо доглядачів та утримувачів тварин із розумінням ставитись до поточної ситуації, оскільки пріоритет у наданні допомоги першочергово надається притулкам, розплідникам та тваринам, які тривалий час залишались без господарів та перебувають у критичному стані.

Також нагадуємо, що годувати тварин, які тривалий час залишалися без їжі, необхідно дуже помірно. Годування тварин досхочу може спричинити непоправні наслідки для їхнього фізіологічного стану і навіть призвести до загибелі. У тварин, які довго перебували в стані голоду, процеси травлення сповільнені, вони не здатні перетравлювати великий обсяг корму, що може викликати отруєння, розлади травлення та фізіологічні наслідки. По можливості необхідно збільшувати порції корму поступово, щоб це не призвело до фізіологічних порушень.

Держпродспоживслужба ще раз закликає громадян не залишати своїх домашніх улюбленців, а без вагань брати їх із собою під час евакуації. Багато наших співвітчизників вже довели це на своєму прикладі, рятуючи своє життя, своїх та чужих тварин. Держпродспоживслужбою підготовлено спеціальну Тимчасову процедуру щодо переміщення домашніх тварин до ЄС (Польща, Словаччина, Румунія та Угорщина) під час тривання збройного конфлікту, що спрощує перевезення з хатніми тваринами, завдячуючи ветеринарним службам цих країн. З текстом Тимчасової процедури можна детально ознайомитись за посиланням.

Дякуємо всім партнерам, які допомагають тваринам у цей складний час!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux