Відбувся навчальний тренінг щодо державного нагляду на базі українських органічних підприємств
опубліковано 24 листопада 2023 року о 16:00

21-22 листопада 2023 р. відбувся навчальний тренінг щодо дотримання операторами вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції на базі підприємств «Органік Мілк» та «Галекс-Агро» на Житомирщині, до якого долучилися 14 фахівців Держпродспоживслужби.

«Такий формат тренінгів цінний для наших інспекторів, оскільки через отримані практичні навички вони можуть ефективно реалізовувати передбачені законодавством функції», - зазначила Анна Єрмак, начальник відділу органічного виробництва управління безпечності харчових продуктів та кормів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби. Пані Анна також принагідно подякувала фахівцям органу сертифікації “Органік Стандарт” за професійно подану інформацію, органічним виробникам «Органік Мілк» та «Галекс-Агро», які люб’язно надали можливість провести тренінг на базі своїх підприємств, а також зазначила, що цей важливий тренінг відбувся завдяки підтримці Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP).

Провідні фахівці із сертифікації ТОВ «Органік Стандарт» Іван Гавран та Руслан Білик та головний експерт органічного компоненту швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) Юрій Оглашенний були тренерами на цьому заході. Протягом двох днів навчання проводилися тренувальні перевірки документації двох підприємств, практична оцінка впровадження вимог до виробництва, обігу та маркування органічної продукції, обговорення та заповнення акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) стосовно додержання операторами вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

«Навчальні заходи, в яких беруть участь як оператори, представники органу сертифікації, так і працівники Держпродспоживслужби, є надзвичайно корисними для формування єдиного підходу у розумінні процесів органічного виробництва та відповідності вимогам законодавства. Це також критично важливо для формування об’єктивної оцінки виробничих процесів. Неоціненним є також обмін досвідом між виробниками, органом сертифікацій, які працюють вже тривалий час в органічному виробництві і сертифікації в органічному секторі, та державними інспекторами, на плечі яких лягає завдання державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», - прокоментував Юрій Оглашенний, головний експерт органічного компоненту QFTP.

Цей тренінг організований на запит Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Міністерства аграрної політики та продовольства України у партнерстві з органом сертифікації «Органік Стандарт» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux