Відбулось чергове засідання Наглядової ради проєкту Twinning
опубліковано 22 листопада 2023 року о 17:21

На 7 засіданні Наглядової ради проєкту Twinning «Наближення національного законодавства України у сферах державного нагляду (контролю) за ГМО у відкритих системах, захисту прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва відповідно до норм і стандартів ЄС» за участю т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука, керівника сектору сільського господарства Представництва ЄС в Україні Крістіан Бена Хелла, керівниці проєкту від країни-члена ЄС Крістіне Ломакіної, представників Держпродспоживслужби та партнерів ЄС з Латвії, Польщі та Нідерландів було здійснено аналіз роботи проєкту, схвалено квартальний звіт та обговорено завдання на наступний період.

У своїй промові т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Сергій Ткачук привітав учасників засідання та акцентував увагу на досягненнях, що були зроблені за останній звітний період, а керівниця проєкту від країни-члена ЄС Крістіне Ломакіна висловила слова вдячності партнерам за їх підтримку та ефективне співробітництво на всіх етапах реалізації проєкту.

Також координатор проєкту - заступник Голови Держпродспоживслужби Вадим Чайковський відзначив користь проведеного навчання для спеціалістів лабораторій в інституті BIOR щодо визначення генетично модифікованих організмів у відкритих системах та підкреслив позитивну співпрацю з європейськими колегами.

Під час засідання наглядової ради постійний радник проєкту від ЄС Модріс Фрікманіс прозвітував про проведену роботу за підзвітний період. Учасники засідання обговорили питання щодо аналізу нового українського законодавства, шляхів реалізації державної політики у вищезазначених сферах та підвищення кваліфікації представників фітосанітарних лабораторій. Намітили робочий план на наступний звітний період.

Сергій Ткачук зазначив, що продовження реалізації проєкту надасть змогу досягти його основних цілей - детальніше вивчити та впровадити інституційну реформу в сферах насінництва, розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах, а також в частині чіткого визначення обов’язків центральних органів виконавчої влади.

Крістіан Бен Хелл наголосив на тому, що продовження проєкту має бути виваженим в частині технічних умов, наступних місій та подальшої роботи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux