Упродовж листопада на Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби перевірили 9849 об'єктів - більше 16 % порушують карантинні вимоги
опубліковано 02 грудня 2020 року о 14:53

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та за результатами селекторної наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із головами обласних та Київської міської державної адміністрації від 20 червня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводять щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.

З 25 листопада по 01 грудня 2020 року проведено 2415 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності з питань дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

З них:

  • закладів громадського харчування – 312, з них з порушеннями - 22, складено протоколів – 8, направлено приписів щодо усунення недоліків – 11, інформовано органи влади – 4;
  • закладів торгівлі продовольчими товарами – 1162, з них з порушеннями – 192, складено протоколів – 100, направлено приписів щодо усунення недоліків – 83, інформовано органи влади – 43, інформовано правоохоронні органи - 3;
  • закладів торгівлі непродовольчими товарами – 580, з них з порушеннями – 57, складено протоколів – 10, направлено приписів щодо усунення недоліків – 30, інформовано органи влади - 14, інформовано правоохоронні органи - 2;
  • агропродовольчих ринків - 130, з них порушеннями - 52, складено протоколів – 43, направлено приписів щодо усунення недоліків – 15, інформовано органи влади – 10, інформовано правоохоронні органи – 3.

З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання, фахівці провели 7 перевірок із залученням засобів масової інформації.

Упродовж листопада 2020 року охоплено перевірками 9849 об’єктів, порушення виявлялись на 1634 з них (16,6 %).

Найбільше порушень зареєстровано в ході перевірок:

на агропродовольчих ринках – 44 % (проведено перевірок 518, виявлено порушень 230);

на об’єктах торгівлі продовольчими товарами - 18 % (проведено перевірок 4383, виявлено порушень 780);

на об’єктах торгівлі непродовольчими товарами - 14 % (проведено перевірок 2688, виявлено порушень 388);

у закладах громадського харчування – 11 % (проведено перевірок 1547, виявлено порушень 169).

За виявлені порушення в минулому місяці притягнуто до адміністративної відповідальності 927 осіб, направлено 655 приписів щодо усунення недоліків, підготовлено 335 листів в органи влади та 57 в Національну поліцію.

У ході обстежень найчастіше виявляються такі основні порушення протиепідемічних вимог:

відсутність ЗІЗ у працівників чи у відвідувачів;

недостатня кількість дезінфікуючих засобів або взагалі їх відсутність;

недотримання правил особистої гігієни, відсутність встановлених дозаторів з антисептиками в загальнодоступних місцях;

недотримання соціальної дистанції;

нехтування вимогами щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком робочої зміни.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux