Спільно з американськими експертами опрацьовано проєкт плану реагування на можливе застосування хімічної зброї
опубліковано 29 серпня 2024 року о 10:40

Минулого тижня українська делегація взяла участь у тематичному заході з питань стратегічних комунікацій, логістичних аспектів та міжнародної координації під час реагування на загрози хімічного та ядерного характеру в Україні, що відбувся на запрошення Державного департаменту США в Кракові.

До складу української делегації увійшли представники органів державної влади України, зокрема Держпродспоживслужби, МОЗ, ЗСУ, Нацгвардії, ДСНС, Міноборони, МЗС, МВС, тощо. Від державних інституцій США у зазначеному заході взяли участь представники Державного департаменту, Агентства зі зменшення загроз Міністерства оборони, Федерального агентства реагування на надзвичайні ситуації, Агентство США з міжнародного розвитку, а також профільних наукових та експертних організацій.

Учасники заходу ознайомились з досвідом США з питань організації реагування на застосування хімічної зброї та подолання її наслідків, ефективної комунікації з населенням та громадами, здійснення оповіщення населення, а також розробки стратегій для ефективної комунікації з громадськістю, міжнародними організаціями та іншими заінтересованими сторонами і налагодження ефективної взаємодії з медіа, проведення компаній боротьби з дезінформацією та ворожими інформаційними атаками та оцінили можливості використання такого досвіду в Україні.

Українською стороною проінформовано американської колег про організацію в Україні координації та управління під час реагування на загрозу чи виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі пов’язаних із хімічними інцидентами, а також про потреби і плани розвитку підрозділів радіаційного та хімічного захисту для ефективного реагування на хімічні інциденти.

Спільно із американськими експертами опрацьовано підготовлений компетентними державними органами України проєкт плану реагування на можливе застосування хімічної зброї та обговорено можливий алгоритм реагування з боку вітчизняного військового та цивільного сектору.

За підсумками заходу учасники домовились про розширення співробітництва, зокрема щодо отримання гуманітарної та матеріально-технічної допомоги для покращення спроможностей з реагування на надзвичайні ситуації та погодили подальшу двосторонню взаємодію. Українська делегація висловила щиру вдячність американській стороні за солідарність з українським народом та допомогу, яка надається у часи неймовірно складних для України випробувань.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux