З метою забезпечення державного нагляду та ветеринарно-санітарного контролю стосовно якості та безпечності харчових продуктів, спеціалісти Прилуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області особливу увагу приділяють контролю за обігом риби та рибопродуктів. Спільно з органами місцевого самоврядування та з залученням Національної поліції здійснюються моніторингові обстеження по недопущенню стихійної торгівлі у невстановлених місцях. А на агропродовольчих ринках, в супермаркетах, магазинах з суб’єктами господарювання працівники регіонального управління ГУ ДПСС в Чернігівській області продовжують проводити роз’яснювальні бесіди про харчові отруєння, зокрема ботулізм – небезпечного і, в багатьох випадках, смертельного захворювання.
З метою недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь серед споживачів Прилуцького району та забезпечення проведення щотижневого моніторингу реалізації риби і морепродуктів на агропродовольчих та стихійних ринках спеціалісти державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи посилили держаний контроль за реалізацією риби та рибної продукції. До продажу на ринках допускається риба, кожна партія якої супроводжується належним чином оформленими товарно-транспортними накладними та відповідними супровідними документами із зазначенням термінів її придатності.
На момент моніторингових обстежень порушень при зберіганні та реалізації риби й рибопродукції не виявлено. Спеціалісти Прилуцького районного управління ГУ ДПСС в Чернігівській області і надалі контролюватимуть ситуацію з метою попередження виникнення токсикоінфекцій серед населення небезпечною рибою.