З метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо харчових отруєнь в регіоні спеціалістами Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області проводиться широка інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі харчовими продуктами та споживачів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь та ботулізму на території агропродовольчого ринку м. Городня.
Було акцентовано увагу на гігієнічних вимогах до територій, приміщень, технологічного устаткування, інвентарю, холодильного обладнання та лабораторного контролю якості питної води. Обговорювалися також вимоги до дотримання принципу простежуваності, забезпечення наявності супровідної документації, яка підтверджує якість і безпеку продуктів харчування, виконання системи холодового ланцюга та обмеження асортименту кулінарних виробів. Особлива увага приділялася умовам зберігання продуктів, дотриманню температурних режимів у холодильному обладнанні, термінам споживання, а також вирішенню проблем із забезпеченням альтернативних джерел електропостачання в умовах відключення світла. Дотримання особистої гігієни та наявність у працівників ринку особових медичних книжок з дозволом на роботу.
Представникам бізнесу вручено пам’ятки на тему: «Пам’ятка для населення щодо профілактики гострих кишкових інфекційних та харчових отруєнь», «Пам’ятка для населення щодо профілактики ботулізму».
Окрім того, спільно з дирекцією ринку було оглянуто ряд торгових точок щодо дотримання суб’єктами господарювання харчового та санітарного законодавства.