ІТ-фахівці Держпродспоживслужби поглиблено вивчають передовий досвід протидії кібератакам
опубліковано 29 лютого 2024 року о 11:49

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів черговий онлайн-семінар для IT-фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби.

Під час семінару було опрацьовано нові урядові рішення у сфері цифровізації. Зокрема, йдеться про Постанову Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2024 р. № 119, якою затверджено низку Положень щодо формування та виконання Національної програми інформатизації, а також відповідних регіональних та галузевих програм; Постанову Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2024 р. № 175, якою врегульовано окремі питання функціонування Єдиного державного веб-порталу цифрової освіти.

Під час онлайн-семінару грунтовно вивчалися матеріали Міністерства цифрової трансформації України та інших державних органів. Зокрема, ретельно опрацьовано досвід Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA в частині прогнозування кіберзагроз та протидії конкретним кібератакам (пік яких спостерігався 23-24 лютого п.р.).

Сергій Захарін рекомендував IT-фахівцям територіальних органів Держпродспоживслужби вжити додаткових заходів для підвищення цифрової грамотності користувачів, оскільки інформаційно-комунікаційні технології та електронні сервіси постійно розвиваються і оновлюються. Зокрема, доцільно скористатися наявними програми підвищення кваліфікації, які доступні і в традиційному режимі, і в режимі онлайн.

Окрім того, докладно опрацьовано окремі питання щодо регламенту роботи в системі електронного документообігу, у тому числі з урахуванням необхідності підтримки високого рівня кібергігієни.

«Держпродспоживслужба, її територіальні органи та підвідомчі організації регулярно впроваджують новітні цифрові рішення, що є запорукою надання громадянам та сумлінному бізнесу державних послуг високої якості в режимі онлайн. Україна займає одне з провідних місць в світі за темпами розвитку сервісів електронної демократії, роботи зроблено багато, але попереду – новітні виклики та завдання. Кожен працівник має володіти базовими навичками роботи у цифровому просторі, постійно підтримувати власну кібергігієну, вміти надавати заявникам вчасну та достовірну інформацію у зручній електронній формі», – наголосив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux