Експерти ЄС провели навчання для фахівців Держпродспоживслужби Полтавщини щодо небезпеки використання фальсифікованих ЗЗР
опубліковано 08 червня 2019 року о 11:39

У рамках проекту Twinning з 4 по 7 червня 2018 року на базі ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області відбувся навчальний курс для співробітників територіальних органів Держпродспоживслужби.

Навчання відбулося у рамках Діяльності 2.15 «Навчання про сучасні методології та процедури ЄС для зниження кількості надходження фальсифікованих засобів захисту рослин до країни та для забезпечення присутності на ринку та використання фермерами тільки якісних (оригінальних) ЗЗР» – Компонент 2 «Огляд організаційної та оперативної складової інспекційних служб, представлено рекомендації щодо оптимізації та запущено роботу для акредитації за ISO 17020».

У заході взяли участь експерти: Айя Чонка – начальник регіонального управління Земгале Державної служби захисту рослин Латвії, Владімір Блейделс – старший інспектор Державної служби захисту рослин Латвії, Даріус Башкіс – начальник агрохімічного відділу Державної служби з питань рослин Міністерства сільського господарства Литви, начальники та спеціалісти відділів контролю за обігом засобів захисту рослин ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Харківській та Херсонській областях.

Європейські експерти ознайомили фахівців Держпродспоживслужби з питаннями реєстрації ЗЗР, проведення контролю якості та маркування ЗЗР, перевірки обладнання для застосування ЗЗР, здійснення контролю ЗЗР на прикордонних постах, контролю та нагляду за користувачами, виробниками, дистриб’юторами ЗЗР, досвід з нагляду за продажем в Інтернеті, на публічних заходах, вулицях, ринках тощо. Були запропоновані практичні завдання з питань маркування ЗЗР, у випадку виявлення незаконних, фальшивих та підроблених ЗЗР.

Під час тренінгу учасники дискутували, ділились досвідом роботи щодо контролю засобів захисту рослин, отримували практичні рекомендації від експертів.

Після успішного виконання тестових завдань усі учасники отримали сертифікати, що пройшли Тренінг з питань нагляду та контролю за обігом засобів захисту рослин відповідно до методик Європейського Союзу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux