До Держпродспоживслужби надійшли результати громадської експертизи діяльності Держпродспоживслужби у сфері захисту прав споживачів
опубліковано 21 грудня 2017 року о 10:17

Комітет захисту прав споживачів Громадської ради при Держпродспоживслужбі направив на адресу Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи результати громадської експертизи діяльності Держпродспоживслужби з реалізації державної політики стосовно державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.

Пропозиції були напрацьовані Комітетом та схвалені рішенням Громадської ради від 06.12.2017.

Пропозиції напрацьовані з метою підвищення ефективності Держпродспоживслужби з реалізації державної політики стосовно державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.

Зокрема, Держпродспоживслужбі рекомендовано удосконалити організаційну структуру Центрального апарату, оптимізуваги взаємодію з терорганами Держпродспоживслужби, внести зміни до форми Плану роботи Держпродспоживслужби України.

Також були надані пропозиції до Орієнтовного плану консультацій з громадськістю на 2018 рік Держпродспоживслужби України, запропоновано внести зміни в порядок організації та проведення Держпродспоживслужбою України заходів щодо реалізації державної політики у сфері захисту прав споживачів, враховуючи їх пріоритетність, соціальну важливість та відкритись із залученням Громадської ради Держпродспоживслужби.

Запропоновано створити спільну постійно діючу робочу групу Департаменту захисту прав споживачів Держпродспоживслужби України з Комітетом захисту прав споживачів Громадської ради, яка б опікувалася питаннями координації роботи з реалізації державної політики у сфері захисту прав споживачів.

Рекомендовано активізувати в 2018 році взаємодію Держпродспоживслужби з іншими державними органами, об’єднаннями споживачів, громадськістю та міжнародними організаціями, запланувавши відповідні заходи в Плані її роботи на 2018 рік.

У пропозиціях також міститься пункт про ініціювання перед Комітетом економічної політики Верховної Ради України розгляду питання громадського обговорення «Актуальність проведення у ВР України Парламентських слухань «Система захисту прав та законних інтересів споживачів в Україні та шляхи її реформування».

 

Експертні пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності Держпродспоживслужби України з реалізації державної політики стосовно державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux