Держпродспоживслужба Сумщини, не дивлячись на безпекові загрози, ефективно протидіє біологічним викликам

опубліковано 30 червня 2025 року о 10:04

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав Головне управління Держпродспоживслужби у Сумській області, де провів нараду з ключових питань діяльності, а також ознайомився із поточним станом цифровізації різноманітних управлінських процесів.

Сергій Захарін від імені керівництва Держпродспоживслужби передав колективу Головного управління подяку за роботу в умовах надзвичайних безпекових загроз, за стійкість та незламність, а також ефективну роботу з протидії біологічним викликам.

Серед питань, що розглядалися на нараді: підтримка інституційної спроможності роботи Головного управління та районних управлінь Держпродспоживслужби, цифровізація різноманітних управлінських процесів, використання матеріальних та нематеріальних форм стимулювання співробітників до сумлінної праці, взаємодія із закладами вищої освіти, забезпечення прозорості та відкритості роботи державного органу, посилення виконавської дисципліни, взаємодія з громадськістю та медіа, розгортання ефективного соціального діалогу на галезувому рівні, підтримка взаємодії з профспілковими організаціями, організація ведення діловодства.

Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука здійснюється комплекс заходів, спрямованих на залучення фахівців територіальних органів до роботи із гармонізації нормативно-методичної бази до нормативів та стандартів ЄС. Окрім того, продовжується розробка перспективних рішень щодо подальшої цифровізації всіх ключових управлінських процесів. Зокрема, здійснюється проектування нормативно-правових актів для запуску Єдиного порталу Держпродспоживслужби та платформи eFood, які об’єднають функціонал різних інформаційних систем.

Окрім того, Сергій Захарін дав відповіді на низку запитань, що хвилювали фахівців Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області.

 “Працівники Держпродспоживслужби Сумщини працюють в умовах надзвичайних безпекових загроз. Не дивлячись на об’єктивні складнощі, підтримується належний стан епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя на підконтрольній території. Зокрема, спостерігається суттєвий прогрес у боротьбі із поширенням сказу та інших небезпечних хвороб. Приємно також відмітити, що в регіоні на основі взаємодії з колегами з інших відомств виконуються доручення щодо збільшення частки ідентифікації тварин - як відомо, це є запорукою для виконання законодавства про простежуваність харчових продуктів. Тому я із великим задоволенням виконав доручення  - передати сумським колегам від імені керівництва Держпроспоживслужби подяку за сумлінне ставлення до службових обов’язків, відданість справі, стійкість і незламність. Ми провели чесний і глибокий діалог з широкого кола питань організації ефективної роботи. Мені приємно відмітити, що колеги підтримують загальний курс на розгортання соціального діалогу на галезувому рівні - це є запорукою результативного захисту трудових, соціальних, професійних, економічних прав працівників. В той же час доцільно підтримувати високий рівень консультативно-роз’яснювальної роботи серед населення, регулярно висвітлювати нашу діяльність, звітувати перед громадами та громадянами про результати наших дій і заходів”, - зазначив Сергій Захарін

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux