Держпродспоживслужба розбудовує співпрацю з науковими організаціями
опубліковано 27 січня 2023 року о 12:01

Фахівці Сектору оцінки ризиків Держпродспоживслужби за підтримки Проєкту ЄС EU4SaferFood та швейцарсько-української програми QFTP провели онлайн семінар для науковців науково-дослідних інститутів Держпродспоживслужби та профільних наукових організацій в рамках підписаних Меморандумів про співпрацю з оцінки ризиків. До заходу долучилися близько 70 учасників.

З метою досягнення цілей такого заходу, під час семінару було висвітлено інформацію щодо:

  • необхідності та стану впровадження діяльності з науково-обґрунтованої оцінки ризиків в Держпродспоживслужбі;
  • основних вимог стандартної операційної процедури Держпродспоживслужби щодо загального підходу до проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності харчових продуктів та кормів (далі – СОП з оцінки ризиків);
  • визначено роль наукових експертних груп з оцінки ризиків (далі – НЕГОР), процедуру відбору кандидатів та створення НЕГОР;
  • обговорено створення бази даних експертів (далі – БДЕ) та мережі наукових організацій (далі – МНО) для цілей проведення науково-обґрунтованої оцінки ризиків та процедурою формування БДЕ і МНО.

На завершення семінару були висвітлені наступні кроки для створення НЕГОР, БДЕ та МНО та терміни подачі необхідних документів до Держпродспоживслужби.

Учасники семінару відзначили актуальність розбудови діяльності з оцінки ризиків в Україні та висловили зацікавленість у подальшій співпраці.

Додатково. Основним завданням Сектору оцінки ризиків Держпродспоживслужби є координація проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності харчових продуктів та кормів та наукового-обґрунтовані консультації керівництва служби для прийняття належних заходів та рішень щодо управління виявлених ризиків. За останні роки Держпродспоживслужба за всебічної технічної підтримки експертів QFTP та EU4SaferFood досягла значних успіхів у розвитку діяльності з оцінки ризиків у сфері безпечності харчових продуктів, що було визнано представниками Європейської комісії, EFSA та інших міжнародних організацій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux