Фахівці Сектору оцінки ризиків Держпродспоживслужби за підтримки Проєкту ЄС EU4SaferFood та швейцарсько-української програми QFTP провели онлайн семінар для науковців науково-дослідних інститутів Держпродспоживслужби та профільних наукових організацій в рамках підписаних Меморандумів про співпрацю з оцінки ризиків. До заходу долучилися близько 70 учасників.
З метою досягнення цілей такого заходу, під час семінару було висвітлено інформацію щодо:
На завершення семінару були висвітлені наступні кроки для створення НЕГОР, БДЕ та МНО та терміни подачі необхідних документів до Держпродспоживслужби.
Учасники семінару відзначили актуальність розбудови діяльності з оцінки ризиків в Україні та висловили зацікавленість у подальшій співпраці.
Додатково. Основним завданням Сектору оцінки ризиків Держпродспоживслужби є координація проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності харчових продуктів та кормів та наукового-обґрунтовані консультації керівництва служби для прийняття належних заходів та рішень щодо управління виявлених ризиків. За останні роки Держпродспоживслужба за всебічної технічної підтримки експертів QFTP та EU4SaferFood досягла значних успіхів у розвитку діяльності з оцінки ризиків у сфері безпечності харчових продуктів, що було визнано представниками Європейської комісії, EFSA та інших міжнародних організацій.