На Сумщині підвели підсумки діяльності управління фітосанітарної безпеки за 2022 рік
опубліковано 27 січня 2023 року о 15:24

Питання фітосанітарної безпеки, карантину, захисту рослин, нагляду в насінництві та розсадництві, дотримання заходів біологічної і генетичної безпеки, охорона прав на сорти рослин – ряд важливих напрямків діяльності Держпродспоживслужби. Від ефективності роботи кожного спеціаліста названих напрямків залежить фітосанітарне благополуччя України та розвиток міжнародної торгівлі. На цьому наголосив в. о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Ігор ШЕВЕЛЬ під час наради «Про підсумки роботи управління фітосанітарної безпеки за 2022 рік та завдання на 2023рік», яка відбулася 27 січня 2023 року за участю начальника управління фітосанітарної безпеки, директора державної установи «Сумська обласна фітосанітарна лабораторія», начальників відділів, головних та провідних спеціалістів управління фітосанітарної безпеки.

Начальник управління фітосанітарної безпеки Оксана ГОЛІНАЧ під час заходу закцентувала увагу присутніх на необхідності посилення роботи в питаннях контролю за безпечним використанням пестицидів, забезпеченні фітосанітарної безпеки області, забезпечення виконання фітосанітарних вимог країн імпортерів при оформленні документів дозвільного характеру, проведенню обстеження території області та встановлення вільних ділянок у період вегетації у відповідності до вимог країн-партнерів у міжнародній торгівлі, а також забезпечення роботи в рамках системи «єдине вікно».

Доповідачі у ході зустрічі висвітлили результати роботи управління фітосанітарної безпеки за 2022 рік та окреслили основні завдання на найближчу перспективу.

Під час заходу фахівці лабораторії та спеціалісти управління обговорили проблемні питання і шляхи їх вирішення, які виникають під час проведення фітосанітарних процедур за допомогою інформаційних систем PHIS та LIMS та закцентували увагу на подальшій співпраці із державною установою «Сумська обласна фітосанітарна лабораторія».

У підсумку наради наголошено на посиленні роботи в окремих напрямках діяльності управління, визначено основні завдання та надані доручення для подальшої роботи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux