Держпродспоживслужба Харківщини: продовжується робота щодо запобігання порушень у сфері ціноутворення
опубліковано 07 грудня 2022 року о 12:03

За 11 місяців поточного року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області здійснили 7 планових та 52 позапланові перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Порушення виявлені в 44 випадках, що становить 75% від загальної кількості здійснених перевірок.

За результатами проведених заходів прийнято 44 рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 5,4 млн. гривень.

Крім того, фахівцями відділу контролю за регульованими цінами складено 8 приписів про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення державних регульованих цін, 9 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності – накладено штрафи на загальну суму 22,1 тис. гривень.

Найбільшу кількість позапланових перевірок, а саме 46, проведено в суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на ринку пального. За їх результатами прийнято 38 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Також, Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області з березня 2022 року здійснює на підприємствах роздрібної торгівлі спостереження у сфері ціноутворення на товари, що мають істотну соціальну значущість, серед яких пальне, продукти харчування й товари протиепідемічного призначення. Протягом березня-листопада фахівці провели 16 973 заходи з контролю за цінами.

Головне управління продовжує проводити роз’яснювальну роботу щодо формування, встановлення та застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін.

Відповідно до доручення Віцепрем’єр-міністр України Розенка П.В. до листа Міністерства охорони здоров’я України від 11.04.2017 №18-01/3-1344/10082, щомісячно проводиться моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь у програмі «Доступні ліки». Зокрема, аналізуються розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розміри застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на лікарські засоби, які ввійшли до програми реімбурсації. За січень-листопад 2022 року проаналізовано понад 177,5 тисяч цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux