Аналіз роботи управління фітосанітарної безпеки за І квартал 2023 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - доповідає Держпродспоживслужба Житомирської області
опубліковано 06 квітня 2023 року о 17:25

Спеціалістами Головного Управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснюється система державних заходів, спрямованих на захист рослин, продукції її переробки, сировини, окремих вантажів, тощо карантинних організмів, які відсутні або обмежено розповсюджені  на території держави. А також здійснюється  державний контроль за дотриманням особливого карантинного режиму і проведення заходів з карантину рослин при вирощуванні, вивезенні, ввезенні, перевезенні, зберіганні, переробці, реалізації та використання об’єктів регулювання території області.

Державними фітосанітарними інспекторами за результатами фітосанітарних процедур  оформлено 102 карантинних сертифікатів.

Протягом звітного періоду зареєстровано 50 осіб, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з виробництвом та обігом об’єктів регулювання в Житомирській.

При експорті об’єктів регулювання державними фітосанітарними інспекторами оформлено 6761 фітосанітарних  сертифікатів, що більше на 3684 комплектів ніж за аналогічний період минулого року. Вивезено за межі країни 70060,4т кукурудзи, 18478,2т пшениці, 3547,1т жита, 5751,1т сої, 12584,7т ріпаку, 2985,9т соняшнику та ін.

За звітний період в зонах митного контролю стандартному фітосанітарному контролю підлягало 2242,0534 тонн продовольчих, технічних та промислових матеріалів, що на 1647,52 тонн більше, ніж за І квартал 2022 року, даній продукції дозволено ввезення на територію області. Також оглянуто 1200 шт дерев’яного пакувального матеріалу.

На територію Житомирської області надійшло 263130 шт саджанців лохини та 1050000 шт бамбукового листя.

На протязі І кварталу 2023 року здійснювався фітосанітарний контроль в  інформаційній системі «Єдине вікно», розглянуто та опрацьовано 136 справ, надано 4 відмови – оскільки продукція не підлягала фітосанітарному контролю.

Впродовж І кварталу 2023 року видано 100 допусків на право роботи з пестицидами та агрохімікатами, що на 53 більше ніж за аналогічний період минулого року.

В І кварталі 2023 року проведено обстеження посівів сільськогосподарських культур на предмет виявлення шкодочинних організмів на площі 5183 тис. га. Надано 30 інформаційних повідомлень про стан розвитку та розповсюдження основних шкідників і хвороб с/г рослин. Проведено 4 наради в онлайн форматі на тему «Недопущення отруєння бджіл пестицидами в період цвітіння медоносних культур».         Спеціалістами відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва І кварталу було проведено 49  інформаційно-роз’яснювальних  консультацій виробникам насіння та садивного матеріалу. Проводиться моніторинг ввезених  зразків насіння та садивного матеріалу для селекційних, дослідних робіт не  занесених до Реєстру сортів рослин  придатних для  поширення в Україні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux