58 фахівців Держпродспоживслужби отримали сертифікати провідних аудиторів НАССР за результатами 3-річного навчання
опубліковано 23 лютого 2018 року о 21:33

22 лютого відбулося вручення сертифікатів провідних аудиторів НАССР представникам Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, які успішно завершили трирічне навчання з проведення аудиту харчових підприємств.

Участь у заході взяли Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, керівник проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Тоні Віл та керівник сектор «Сільське господарство» Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл, експерти, які брали участь у навчанні.

Навчання було проведено Проектом, що фінансується ЄС, «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні.

Володимир Лапа наголосив, що наразі в Україні йде активна робота із адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС, зокрема, Держпродспоживслужба наразі активно працює над законопроектом про інформацію для споживачів, зокрема – щодо маркування, щодо підзаконних актів до Закону України № 2042 від 18.05.2017 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин».

Навчання аудиторів системи НАССР є надзвичайно важливим для організації державного контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, адже, за словами Володимира Лапи, закон є порожнім, якщо відсутні люди, які можуть втілити в життя його дотримання.

Довідково

Протягом 2015 – 2016 років Проект ЄС провів загальний навчальний курс із проведення аудитів для 500 представників Держпродспоживслужби з усіх регіонів України. За результатами незалежного підсумкового тестування 318 інспекторів отримали кваліфікацію аудитора НАССР.

У 2017 році для тих інспекторів, які показали найкращі результати, було проведено навчання з поглибленого вивчення НАССР. Учасники, окрім теоретичного курсу, мали й практичний – з виїздом на підприємства для проведення пілотних аудитів. Після незалежного тестування 58 інспекторів Держпродспоживслужби отримали кваліфікацію провідного аудитора НАССР. Очікується, що отримані знання та набутий досвід провідні аудитори передаватимуть своїм колегам по Держпродспоживслужбі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux