Швейцарсько-український проект з безпечності молока провів тренінг щодо контролю постачальників молока
опубліковано 04 травня 2018 року о 16:18

У рамках Компоненту 3 «Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності харчових продуктів» Проект з безпечності молока зібрав представників 14 молокопереробних підприємств для участі у двох взаємопов’язаних заходах: семінару з підвищення обізнаності щодо впровадження нової системи ризокоорієнтованого інспектування молочно-товарних ферм (МТФ) та тренінгу з управління даними з якості молока.

Заходи було організовано у співпраці з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Начальник Управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Микола Білоус ознайомив присутніх із останніми змінами в системі державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин. У свою чергу начальник відділу обліку операторів ринку та ведення реєстрів Держпродспоживслужби Дмитро Унгурян презентував присутнім вичерпний перелік питань щодо проведення державного нагляду (контролю) щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у галузі ветеринарної медицини та Перелік питань щодо проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог законодавства у сфері ветеринарної медицини суб’єктом господарювання, який провадить діяльність з розведення, вирощування, утримання та/або переміщення великої рогатої худоби, що містяться в уніфікованій формі акту, що затверджений Наказом Мінагрополітики від 7 березня 2018 р №130.

Міжнародний ключовий експерт компоненту 3 Проекту Ізабель Лехнер поінформувала учасників про особливості інспектування ферм у Швейцарії, чек-листом для офіційного контролю та критичними точками контролю гігієни на первинному виробництві та гігієни виробництва молока зокрема.

Ірина Висоцька, координатор компоненту 3 Проекту, у своєму виступі зупинилася на важливості здійснення перевірок постачальників молока молокопереробними підприємствами.

Координатор 1 та 2 компонентів Проекту Вікторія Лець презентувала результати перегляду чек-листів для інспектування ферм експертами Проекту та представила ключові аспекти розробленого переліку питань.

Другого дня учасники здійснили виїзд одне із підприємств Київської області для проведення навчально-демонстраційного інспектування.

На третій день учасники підбиди підсумки навчального інспектування за новим переліком питань, визначили критичні точки контролю МТФ, а також обговорили власні критерії перевірки МТФ в системі оцінки постачальників молока молокопереробними підприємствами та можливості їх подальшого вдосконалення.

Команда Проекту висловлює вдячність фахівцям Центрального апарату Держпродспоживслужби та ГУ Держпродспоживслужби в Київській області за активну участь в організації та проведенні семінару й навчально-демонстраційного інспектування.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux