Україна та Швейцарія підбили підсумки роботи в галузі безпечності молока та молочних продуктів
опубліковано 06 червня 2018 року о 09:46

Питанням підбиття підсумків співробітництва між Україною та Швейцарією в галузі безпечності молока та молочних продуктів була присвячена зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової, Першого заступника Голови Держпродспоживслужби Андрія Жука із представниками Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO/ДСШЕП) та Швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпекою харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів» (SAFOSO).

Участь у зустрічі також взяли генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, заступник директора Департаменту сприяння торгівлі Швейцарської Конфедерації через Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO/ДСШЕП) Крістіан Робін, менеджер програм SECO/ДСШЕП Барбара Йеггін, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Віктор Шуткевич та керівник швейцарського проекту SAFOSO Ігор Кравченко.

Учасники проаналізували українське-швейцарське співробітництво, зокрема діяльність проекту SAFOSO в Україні, та окреслили подальші кроки.

Андрій Жук та Олена Ковальова подякували Проекту за допомогу, яка надається Держпродспоживслужбі та Мінагрополітики у рамках адаптації українського законодавства до законодавства ЄС, зокрема у сфері напрацювання сучасних вимог до безпечності харчових продуктів, а також в контексті навчання спеціалістів та забезпечення лабораторій сучасним обладнанням.

«У рамках нашої співпраці важливою складовою є проведення навчання вітчизняних фахівців і операторів ринку щодо чинних європейських вимог до якості та безпечності молока та молочних продуктів. Логічним є продовження підвищення кваліфікації інспекторів Держпродспоживслужби з оцінки ризиків у сфері харчових продуктів», - наголосив Андрій Жук та додав, що Україна дуже цінує допомогу європейських колег із передачі передового досвіду при організації та налагодженні функціонування сектору оцінки ризиків в структурі центрального апарату Держпродспоживслужби.

Також Перший заступник Голови акцентував увагу присутніх на тому, що одними із можливих подальших напрямів співпраці є питання удосконалення процесу ідентифікації тварин і забезпечення механізмів простежуваності.

Учасники також оговорили реалізацію пілотних проектів із залучення приватного сектору до системи контролю безпечності молока та молочних продуктів у чотирьох областях, де було обрано 10 молокопереробних підприємств, а також відзначили доцільність впровадження цього проекту в усіх областях України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux