Виконуються роботи з модернізації автоматизованої системи контролю вантажів та електронного документообігу «Ветконтроль»
опубліковано 13 вересня 2023 року о 16:06

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін та начальник Управління контролю на державному кордоні Держпродспоживслужби Ігор Лоцкін провели нараду з питань застосування (використання) та перспектив модернізації автоматизованої системи контролю вантажів та електронного документообігу «Ветконтроль» як програмного продукту, призначеного для побудови єдиного інформаційного простору та автоматизації процесів ведення обліку та контролю вантажів.

У нараді взяли участь керівники, їхні заступники та ІТ-фахівці міжрегіональних головних управлінь Держпродспоживслужби на державному кордоні.

Сергій Захарін акцентував увагу учасників наради на необхідність неухильного виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів, сумлінне і максимально швидке оформлення необхідних документів, а також перспективність подальшої цифровізації відповідних управлінських процесів.

Було поглиблено проаналізовано стан виконання завдань, зафіксованих за підсумками проведеної у липні п.р. розширеної наради щодо результативності ветеринарного та фітосанітарного контролю на державному кордоні.

Також були розглянуті основні тенденції використання системи «Ветконтроль», обсяг вантажів, який вже оформлюється з використанням цієї системи, умови перевірки внесених даних, стан інформаційно-роз’яснювальної роботи з операторами ринку, особливості оформлення документів з використанням системи.

Поставлено завдання продовжити виконувати роботи з модернізації автоматизованої системи контролю вантажів та електронного документообігу «Ветконтроль» з урахуванням наявного досвіду та пропозицій користувачів.

Сергій Захарін наголосив на необхідності поглибленого аналізу форс-мажорних випадків в процесі цифрової модернізації системи контролю на державному кордоні.

«Ми повинні вживати всіх невідкладних результативних заходів, спрямованих на подальшу цифровізацію управлінських процесів. Ключовий пріоритет – розвиток нових та удосконалення наявних сервісів електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг. Ця робота здійснюється із залученням потенціалу профільних громадських організацій, зацікавлених органів державної влади, міжнародних партнерів. Ми маємо забезпечити повноцінне використання системи контролю вантажів та електронного документообігу «Ветконтроль», яка уможливлює побудову єдиного інформаційного простору для вирішення всього спектру задач ветеринарного контролю на державному кордоні. Слід продовжити виконувати роботи з модернізації автоматизованої системи «Ветконтроль» з урахуванням наявного досвіду та пропозицій користувачів. Наш орієнтир – вийти на такий формат роботи, коли ми будемо не тільки заслуховувати звіти і поточні результати, а обговорювати стратегічні кроки щодо подальшої цифровізації відповідних управлінських процесів, у тому числі і в сфері ветеринарно-санітарного контролю», – зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux