В Ужгороді проводиться розширена нарада щодо результативності ветеринарного та фітосанітарного контролю на державному кордоні
опубліковано 12 липня 2023 року о 14:22

В Ужгороді розпочато розширену нараду «Про забезпечення безперебійних заходів офіційного контролю та здійснення інших повноважень під час дії правового режиму воєнного стану у І півріччі 2023 року», в якій беруть участь відповідальні працівники центрального апарату Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівники міжрегіональних головних управлінь та окремих територіальних органів Держпродспоживслужби.

Під час наради буде підбито підсумки здійснення у І півріччі поточного року повноважень контролю та нагляду за дотриманням санітарних, фітосанітарних та ветеринарно-санітарних заходів під час експорту та/або імпорту певних вантажів (товарів).

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін акцентував увагу учасників наради на необхідність неухильного виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів, сумлінне і максимально швидке оформлення необхідних документів, а також подальшу цифровізацію відповідних управлінських процесів.

Начальник Управління контролю на державному кордоні Держпродспоживслужби Ігор Лоцкін презентував результати аналізу організації роботи щодо охорони території держави від проникнення з територій інших держав хвороб тварин, а також від занесення регульованих шкідливих організмів.

Учасники наради ретельно обговорили результати роботи кожного міжрегіонального управління.

«Ключовий пріоритет – розвиток нових та удосконалення наявних сервісів електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг. Вже нині понад три чверті звернень та запитів надходять до Держпродспоживслужби в електронній формі. Наступний пріоритет – розвиток електронних реєстрів, які адмініструються та використовуються Держпродспоживслужбою, її міжрегіональними та територіальними управліннями. Ця робота здійснюється із залученням потенціалу профільних громадських організацій, зацікавлених органів державної влади, міжнародних партнерів. Зокрема, нині активно виконуються необхідні роботи для впровадження електронних фітосанітарних сертифікатів (ePhyto), які зможуть використовуватися у багатьох країнах світу без виконання жодних додаткових формальностей. Нарешті, ми маємо забезпечити повноцінне використання системи «Ветконтроль», яка забезпечує побудову єдиного інформаційного простору для вирішення всього спектру задач ветеринарного контролю. Вимагаю від керівників міжрегіональних управлінь до кінця поточного року вийти на показник використання цієї системи - 100%. Ця робота є складовою виконання великого завдання щодо інформатизації всіх сфер суспільного життя в нашій країні», - зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.


на фото учасники заходу на фото учасники заходу на фото учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux