У літніх таборах Вінниччини протягом червня відпочило більше 5000 дітей
опубліковано 30 червня 2021 року о 16:05

Зважаючи на те, що більша частина навчального року пройшла у дистанційній формі, були сумніви щодо проведення оздоровчої кампанії цьогоріч, але коронавірус нарешті послабив свої позиції і дозволив організувати літній відпочинок дітей в таборах, звичайно, з певними обмеженнями.

У Вінниці в 2021 році на базі загальноосвітніх навчальних закладів, в тому числі в 4-х щойно приєднаних до Вінницької міської територіальної громади, було створено 34 табори відпочинку з денним перебуванням, в яких у червні відпочило більше 5 тисяч дітей.

На сьогодні в області працюють 4 заміські табори відпочинку та здійснюють оздоровлення дітей 2 санаторії: оздоровчий табір "Пролісок" в с. Йосипівка, лікувально-оздоровчий спортивний комплекс "Маяк" в с. Селище, дитячий оздоровчий табір "Подільський Артек" в с. Заозерне, табір відпочинку "Казкова долина" в с. Городище, табір відпочинку "Джерело любові" релігійної організації "Вінницьке обласне управління об’єднаної церкви християн віри євангельської". Оздоровлення дітей проводиться також в Тульчинському ортопедичному санаторії та в санаторії "Авангард" м. Немирів.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели кропітку роботу з підготовки до проведення оздоровчої кампанії 2021 року в умовах адаптивного карантину, що відповідно вплинуло й на вимоги до організації відпочинку дітей, зокрема харчування, медичного обслуговування, фізкультурно-оздоровчої роботи та дозвілля.

Перед відкриттям таборів відпочинку та оздоровлення, в обов’язковому порядку, були відібрані проби води з мереж водогонів закладів для проведення лабораторних досліджень у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби на відповідність вимогам Державних санітарних правил щодо питної води (ДСанПіН 2.2.4.171-10), дозвіл на роботу заклади отримали лише за наявності результатів, що відповідали нормам по всім показникам.

Перед початком роботи закладів оздоровлення та відпочинку, за заявами керівників, були проведені позапланові обстеження усіх закладів оздоровлення та відпочинку на предмет готовності їх до початку роботи. Особлива увага зверталася на стан території та санітарно-побутових приміщень, харчоблоків, питання своєчасності проходження обов’язкового медичного огляду працівниками, а також організації протиепідемічних заходів у період карантину, передбачених Постановою Головного державного санітарного лікаря України.

Також, у підготовчий період були проаналізовані приблизні меню харчування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку.

У ході кожного обстеження додатково проводилася санітарно-освітня робота з персоналом.

Проведення оздоровчої кампанії є пріоритетним питанням для Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, контроль за дотриманням вимог чинного законодавства буде здійснюватись постійно під час функціонування всіх закладів оздоровлення та відпочинку.

Закликаємо усіх відповідальних осіб, керівників закладів оздоровлення та відпочинку, відповідально ставитись до організації роботи вищезазначених закладів. Тільки за умови належної організації роботи, з дотриманням санітарно-протиепідемічних вимог, відпочинок дітей буде не лише цікавим і насиченим різноманітними розвагами, а й безпечним.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux