У черкаських дитсадках перевіряють якість та безпечність харчування
опубліковано 30 червня 2021 року о 14:33

Черкаське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області ініціювало комісійні перевірки закладів дошкільної освіти міста.

Перевірки проходять за участі заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анастасії Чубіної, в.о. директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдана Бєлова та інших посадових осіб департаменту.

У роботі комісії беруть участь начальник Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Ольга Мізінова та начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Черкаського міського управління Ольга Савенко.

Мета роботи комісії – перевірка закладів дошкільної освіти з питань забезпечення дітей якісним харчуванням, дотримання вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Комісія розпочала свою роботу 22 червня. До 2 липня заплановано перевірити 53 заклади дошкільної освіти. Станом на 25 червня перевірили 14 закладів.

Основними недоліками в організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти м. Черкаси є:

- недотримання норм харчування по м’ясу та м’ясопродуктах, молоку, кисломолочних продуктах, рибі, свіжих фруктах, овочах тощо;

- у зв’язку з проведенням тендерних процедур щодо визначення постачальників харчових продуктів у заклади дошкільної освіти з 29.04.2021 не постачається молоко, внаслідок чого не дотримуються примірні двотижневі меню;

- потребує поліпшення санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан окремих харчоблоків (проведення ремонтів, заміна холодильного, технологічного обладнання, оновлення посуду, інвентаря);

- відзначаються випадки відсутності супроводжувальних документів, що підтверджують походження, безпечність та якість харчових продуктів.

Довідково

Комісійні перевірки закладів дошкільної освіти міста проводяться на виконання рішень протоколу №10 засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської обласної державної адміністрації від 22.03.2021 та протоколу №10 місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради від 06.04.2021.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux