На виконання наказу Голови Держпродспоживслужби України від 02 жовтня 2024 року № 689 «Про реалізацію рішень колегії Держпродспоживслужби від 10 вересня 2024 року» у межах реалізації Обласної програми «Реформування системи шкільного харчування у Вінницькій області» на 2024-2027 роки, фахівці Могилів-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно із представниками управлінь освіти продовжують здійснювати комісійні обстеження харчоблоків закладів освіти Могилів-Подільського району.
Метою таких заходів є оцінка стану матеріально-технічної бази харчоблоків, забезпечення безпеки та якості харчування, дотримання санітарних норм та технологічних процесів приготування їжі.
В першу чергу фахівці звертають увагу на забезпечення дітей гарячим збалансованим харчуванням, дотримання чотирьохтижневого сезонного меню, контроль якості сировини та умови її зберігання, ведення документації.
Також в ході обстеження не залишається поза увагою налагодження питного режиму в закладах, дотримання правил особистої гігієни персоналом, дотримання товарного сусідства, поводження з харчовими відходами, справність холодильного обладнання та дотримання правил миття кухонного та столового посуду.
З адміністрацією закладів постійно проводиться обговорення результатів комісійних обстежень, надсилаються рекомендаційні листи щодо усунення недоліків, зокрема оновлення матеріально-технічної бази харчоблоків та покращення системи харчування.