При Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів створено Науково-методичну раду. Відповідний наказ підписав т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.
Науково-методична рада є консультативно-дорадчим органом, що створений з метою підготовки наукових, науково-методичних, науково-практичних, науково-експертних рекомендацій щодо виконання Держпродспоживслужбою своїх завдань, які належать до її компетенції.
«Розробка нових інструментів для вирішення суспільних потреб - один із головних пріоритетів Держпродспоживслужби. З цією метою імплементуємо науковий супровід в роботі служби. Основними завданнями Ради є надання наукових, науково-методичних, науково-практичних, науково-експертних рекомендацій та пропозицій щодо впровадження (освоєння) науково-технічних досягнень, моніторинг впровадження та ефективності інновацій та наукових розробок в реальну практику, науково-методичне супроводження формування та реалізації стратегічних завдань розвитку системи Держпродспоживслужби, прийняття рішень (за потреби) щодо необхідності внесення змін до національних програм, проектів розвитку, нормативно-правових актів тощо. Ми відкриті до співпраці і закликаємо до співробітництва всіх небайдужих фахівців», - зазначив Сергій Ткачук.
Відповідним наказом затверджено Положення про Науково-методичну раду, а також її Персональний склад.
До складу ради увійшли провідні науковці, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, експерти, представники громадськості.
У складі ради функціонуватимуть п’ять секцій: “Безпечність харчових продуктів”, “Ветеринарна медицина”, “Фітосанітарна безпека та контроль в рослинництві”, “Забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення”, “Захист прав споживачів”.
Очікується, що перше засідання ради відбудеться у лютому 2024 року.