Кіровоградщина: контроль за дотриманням законодавства у сфері ціноутворення – підсумки роботи за 2023 рік
опубліковано 17 січня 2024 року о 10:48

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області під час воєнного стану продовжує забезпечувати контроль у сфері державних (регульованих) цін

Упродовж 2023 року територіальним органом, за актами фактичних перевірок, прийнято 8 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій до суб’єктів господарювання (мережа магазинів роздрібної торгівлі продуктами харчування), на загальну суму 272,0 тис. грн.

Судовими органами прийняті рішення на користь Держпродспоживслужби (перевірки минулого року) про стягнення з мережі АЗС заборгованості застосованих адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 753,0 тис. грн, з них добровільно сплачено 13,2 тис. грн. Вирішується питання щодо сплати застосованих санкцій у примусовому порядку.

За умови обмеження заходів державного нагляду (контролю) під час воєнного стану, основним напрямом роботи у сфері ціноутворення є вжиття превентивних заходів та проведення роз’яснювальної роботи. Зокрема спеціалістами Головного управління розглянуто та надано відповіді на звернення з питань формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Також висвітлено на офіційних сайтах та в мас-медіа 16 інформаційних повідомлень з питань державного регулювання цін.

Робочими групами, в межах встановлених повноважень, з початку 2023 року по області здійснено 15045 заходів превентивного напрямку, що включає проведення роз’яснювальної роботи зі суб’єктами господарювання щодо неприпустимості реалізації продовольчих товарів вітчизняного виробництва із застосуванням необґрунтованих цін, на які запроваджено державне регулювання

Взято участь у 5 засіданнях обласної комісії з питань узгодження заборгованості в тарифах теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання та водовідведення.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області нагадує суб’єктам господарювання про обов’язковість дотримання законодавства у сфері державного регулювання цін в умовах воєнного стану, особливо у сферах енергетичної галузі, фармацевтичному, продовольчому ринку тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux