Цифрові рішення Держпродспоживслужби презентовані на Форумі «Трансформація сфери торгівлі: подолання викликів та розвиток»
опубліковано 27 липня 2023 року о 10:41

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін взяв участь у Форумі «Трансформація сфери торгівлі: подолання викликів та розвиток», який проведено на майданчиках Державного торговельно-економічного університету.

У роботі Форуму взяли участь провідні науковці, освітяни, представники бізнесу, громадських організацій, органів державної влади, практичні працівники сфери торгівлі, товарознавства та захисту прав споживачів.

Учасники Форуму ознайомилися із аналітичними оцінками стану сфери торгівлі, результатами наукового опрацювання прогнозів розвитку світової торгівлі та глобальних ринків, а також здобутками Державного торговельно-економічного університету.

У своїх виступах ректор Державного торговельно-економічного університету академік Анатолій Мазаракі та перший проректор професор Наталія Притульська звернули увагу, зокрема, на проблеми цифровізації сфери торгівлі, а також доцільність розширення в Україні можливостей електронної комерції.

Сергій Захарін розповів про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, її територіальних органів, а також ознайомив учасників Форуму із перспективами подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби. Ключовий пріоритет – розвиток нових та удосконалення наявних сервісів електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг. Вже нині понад три чверті звернень громадян з питань захисту прав споживачів надходять в електронній формі.

Наступний пріоритет – розвиток електронних реєстрів, які адмініструються та використовуються Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Ця робота здійснюється із залученням потенціалу профільних громадських організацій, зацікавлених органів державної влади, міжнародних партнерів.

Нещодавно Держпродспоживслужба запустила телеграм-канал «Захист прав споживачів». Завантажити його можна за посиланням: https://t.me/zahust_prav. На каналі оприлюднюються актуальні новини, інфографіка, відео- і фотоматеріали у сферах захисту прав споживачів, торгівлі, товарознавства. Повідомлення, що оприлюднюються на каналі, розраховані не лише на споживачів, але і на молодих спеціалістів, а також на здобувачів освіти, які працюють або працюватимуть у сфері торгівлі товарами та послугами.

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін підтримав позицію ключових доповідачів щодо перспективності подальшого розвитку технологій електронної комерції, їхньої дифузії у реальну практику і запропоновував розширювати творчу співпрацю між представниками освіти, науки, бізнесу та державних органів в цій сфері.

«Ключовим орієнтиром цифровізації органів Держпродспоживслужби є стійке підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Ця робота є складовою виконання великого завдання щодо розбудови системи електронної демократії в нашій країні. Учасники Форуму сформулювали багато цікавих ідей і рекомендацій, які можуть бути використані в державному управлінні, а також в практиці цифрового розвитку сфер торгівлі, товарознавства, захисту прав споживачів, безпечності харчових продуктів. Важливо, що до вирішення актуальних завдань цифрової трансформації залучаються небайдужі науковці. Ми відновлюємо нашу співпрацю з науковими установами та закладами освіти, що є міцним фундаментом невідворотності позитивних цифрових трансформацій», – зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux