Відкриття нових можливостей для експорту української продукції та процедуру акредитації українського виробників – сьогодні розглянули Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук з представниками Посольства Республіки Індонезії в Україні Вера Зерлінда Аламсяг Сулаіман та Мохаммад Фачрі.
Україна обговорює з Індонезією відкриття ринку для декількох товарних позицій, серед яких – молоко та молочні продукти, м’яса птиці, яловичини, яєць, тощо. Інтенсифікація цієї роботи – одне із головних завдань фахівців Держпродспоживслужби.
«Робота із відкриттям ринків є одним із пріоритетів, адже це і валютні надходження до країни, і бюджет країни, що надзвичайно важливо у часи війни. Тому нарощуємо експортні можливості для нашої країни. Окрім цього велике значення у роботі Держпродспоживслужби - забезпечити безперервний експорт української продукції», — наголосив Сергій Ткачук.
Також під час зустрічі учасники розглянули критерії виробництва харчових продуктів тваринного походження, а саме м’яса і м’ясних продуктів, птиці і молочної продукції на відповідність вимогам халялю стандарту – Halal Assurance System. Для експорту продукції в Індонезію також необхідно пройти відповідну сертифікацію в уповноваженому державному органі Індонезії або в акредитованих сертифікаційних органах халяль в інших країнах
Кожне постачання м’яса чи продукції з нього має супроводжуватись халяль-сертифікатом (Halal slaughtering certificate), виданим акредитованим центром сертифікації.
Ці відомості важливі для наших виробників, адже необхідно чітко розуміти критерії та умови для відкриття ринку та подальшого розвитку експорту вітчизняної продукції в Індонезію.