Держпродспоживслужба підготувала рекомендації щодо функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, зокрема, щодо дотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів, а також організації безпечного перебування дітей у закладах.
Сьогодні розповідаємо про вимоги до організації харчування, які є важливими для профілактики виникнення та розповсюдження спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь в дитячих організованих колективах:
При перевірці дотримання вимог до безпечності та якості харчових продуктів у закладах дитячого відпочинку фахівцями Держпродспоживслужби звертається увага на наявність необхідних реєстраційних та супровідних документів у операторів ринку, які постачають продукти харчування, організацію питного режиму та відповідність води питної вимогам санітарного законодавства.
Крім того, перевіряється дотримання температурного режиму зберігання продуктів, наявність в робочому стані холодильного та технологічного обладнання, стан поверхонь, що контактують з харчовими продуктами, відсутність медичних протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами у персоналу, що підтверджується наявністю результатів періодичного профілактичного медичного огляду та виконання норм харчування і відповідності раціону, затвердженому Держпродспоживслужбою примірного меню.
Здоров’я дітей і якість їхнього відпочинку – це безумовний пріоритет для Держпродспоживслужби. Тому наші фахівці будуть створювати всі умови для того, щоб відпочинок дітей був не тільки приємним, але й безпечним.