Закарпаття цього тижня вийшло з «червоної» зони епідемічної небезпеки і, обминувши «помаранчеву», потрапило до «жовтої» зони. Значною мірою цьому сприяли посилені заходи контролю за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, які регулярно здійснювали фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.
Зокрема, за період перебування області у «червоному» рівні епідемічної небезпеки (з 08.03.2021 по 12.04.2021 року) представники Держпродспоживслужби області здійснили 8180 заходів нагляду (контролю), у ході яких виявили порушення на 996 об’єктах і надали 448 приписів керівникам для усунення недоліків, а також ініціювали складання 616 протоколів про порушення карантинних заходів.
Фахівці Головного управління Держпродсплживслужби перевірили:
- 3211 об'єктів торгівлі продовольчими товарами (виявлено порушення на 487 об’єктах, надано 171 припис, складено 359 протоколів, у 17 випадках поінформовано правоохоронні органи);
- 877 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами (виявлено порушення на 58 об’єктах, надано 13 приписів, складено 43 протоколи, у 2 випадках поінформовано правоохоронні органи);
- 1950 закладів громадського харчування (виявлено порушення на 142 об’єктах, надано 102 приписи, складено 58 протоколів);
- 347 перукарень і салонів краси (виявлено порушення на 6 об’єктах, надано 1 припис, складено 4 протоколи, про 1 порушення поінформовано правоохоронні органи);
- 136 дошкільних закладів (порушення не виявлено);
- 33 заклади загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників (порушення не виявлено);
- 1014 інших об’єктів нагляду (виявлено порушення на 158 об’єктах, надано 23 приписи, складено 148 протоколів, про 7 порушень поінформовано правоохоронні органи).
Фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатсткій області провели 365 позапланових перевірок агропродовольчих ринків. За виявлені порушення винесено 138 приписів та пропозицій керівникам ринків та складено 3 протоколи. Також, регулярно проводили моніторинг поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії (загалом 7488 заходів), заходи з інформування населення, шляхом залучення засобів масової інформації та через соціальні мережі (7394).