Навчання для фахівців Держпродспоживслужби Полтавщини, діяльність яких пов’язана з наданням послуг сільськогосподарської і іншої техніки
опубліковано 25 січня 2024 року о 10:57

23-24 січня 2024 року працівники відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області взяли участь в онлайн – навчанні «Підвищення кваліфікації спеціалістів з проведення обстеження машин на відповідність ідентифікаційних номерів і супровідних документів на предмет фальсифікації».

Організатор тренінгу: Асоціація «Аграрний клуб» у співпраці з Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу», ТОВ «Науково – навчальний центр «Інститут сільського господарства», інститут механіки і автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України.

Під час навчань розглянули такі питання:

  1. Особливості застосування норм Порядку відомчої реєстрації та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2009 № 694.
  2. Особливості застосування норм Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1367
  3. Вимоги з охорони праці при проведенні обстеження тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньобудівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів
  4. Правила поводження з об’єктами інспектування. Методика проведення обстеження об’єктів інспектування
  5. Технічні засоби для проведення обстеження об’єктів інспектування
  6. Заповнення бланку Висновку спеціаліста. Перенесення інформації з Висновку спеціаліста через комп’ютерний функціонал до Єдиного реєстру для здійснення нагляду за обліком тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів
  7. Митна декларація. Вимоги до оформлення митних декларацій. Завіряння копій митних декларацій
  8. Реєстраційні документи, їх вигляд та ступені захисту
  9. Проведення обстеження супровідних документів на предмет фальсифікації 10.Обстеження машини без ідентифікаційних номерів, зі знищеними або підробленими номерами. Правила поводження.

Крім того учасники  тренінгу отримали інформацію про вітчизняні системи навігації для сільськогосподарської техніки.

Відповідно до абзацу четвертого пункту 2 Порядку відомчої реєстрації та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2009 № 694 (далі – Порядок), реєстрація та зняття з обліку машин здійснюються після отримання власником відповідного висновку спеціаліста з проведення обстеження машини на відповідність ідентифікаційних номерів і супровідних документів на предмет фальсифікації (далі – висновок спеціаліста) за встановленою Мінекономіки формою.

Відповідно до пункту 24 Порядку, у разі перебування машини за межами району, де проводиться її реєстрація, або зняття з обліку допускається здійснення огляду машини спеціалістом з проведення обстеження машини на відповідність її ідентифікаційних номерів і супровідних документів на предмет фальсифікації, які пройшли підготовку для провадження такого виду діяльності, у районі, в якому машина перебуває тимчасово, з видачею відповідного висновку, строк дії якого становить 30 діб.

По закінченню тренінгу фахівці відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області отримали свідоцтва про проходження навчання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux