На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби області за 9 місяців 2020 року провели 33 перевірки у сфері ринкового нагляду
опубліковано 13 жовтня 2020 року о 09:12

На підставі Секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік та плану здійснення заходів з ринкового нагляду за 9 місяців 2020 року, спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  здійснили 33 перевірки, з них 21 виїзна планова перевірка та 12 позапланових перевірок, які здійснено на підставі повідомлення про продукцію, що не відповідає встановленим вимогам та становить серйозний ризик, дані яких занесено до національної інформаційної системи державного ринкового нагляду. Зокрема, одна позапланова перевірка здійснена за повідомленням  від митного органу.

Проведеними перевірками, у 30 суб’єктів господарювання встановлені порушення вимог чинного законодавства, що складає – 90,9%. Основною причиною невідповідності вимогам нормативно-правових актів та нормативних документів продукції є неналежне маркування.

За результатами проведення перевірок щодо якості нехарчової продукції в межах Житомирської області відзначається, що левова частина такої продукції як дитячі іграшки, побутова техніка, освітлювальна апаратура вироблено та імпортовано з КНР.

Згідно п.4 ч. 1 ст. 11 вище зазначеного Закону, перевірена продукція з встановленими порушеннями, відправлялась до лабораторій для проведення незалежної експертизи (випробувань) якості та безпечності нехарчової продукції на відповідність вимогам національних стандартів, що гармонізовані з відповідними європейськими стандартами.

Відібрано зразків продукції для проведення лабораторних досліджень в кількості – 9 одиниць, на загальну суму  3 818,00 грн. За висновками результатів випробування лабораторій встановлено 7 (од.) зразків продукції,  які не відповідають вимогам нормативно – правових актів, вартість яких склала – 33 402,00 грн. Суб’єкти господарювання в поточному періоді відшкодували коштів за зразки, транспортування та проведення експертиз, на загальну суму – 36 496,00 грн.

Через невідповідність продукції вимогам технічних регламентів суб'єктам господарювання видано  110 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом:

-приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами -37;

-тимчасової заборони надання продукції на ринку - 28;

- усунення формальної невідповідності - 36;

- заборони надання продукції на ринку - 9.

 За розповсюдження продукції, що не відповідає вимогам Технічних регламентів до суб'єктів господарювання застосовано штрафні санкції, на загальну суму 820,3 тис.грн.  Застосовано адміністративний штраф в сумі – 0,680 тис.грн.

      

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux