Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі керівника Головного управління Держпродспоживслужби області Ігоря Бойчука.
На зібранні обговорили питання щодо посилення контролю за дотриманням маскового режиму в громадських місцях, вимог до роботи закладів торгівлі та надання послуг, зaборони проведення мaсових зaходів тощо. Так, щоденний контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень на території області, установлених відповідно до «зеленого» рівня епідемічної небезпеки, здійснюють фахівці Держпродспоживслужби та Нацполіції.
З метою координації роботи в регіоні також пройшла онлайн-нарада начальника Держпродспоживслужби області Ігоря Бойчука з районними і міськими управліннями та відділами.
«Завдяки злагодженій роботі фахівців, направленій на попередження COVID-19, Кіровоградщина не перетинає межі рівня захворюваності. Водночас щоденно кількість інфікованих збільшується, а на об’єктах все ще фіксуються порушення карантинного режиму. Тож наразі наше завдання - посилити контроль за ситуацією та ще активніше консультувати представників закладів та установ щодо того, як безпечно організувати діяльність в період карантину. Особливо це стосується закладів дошкільної та середньої освіти, агропродовольчих ринків, а також організації виборчого процесу», - зазначив Ігор Бойчук.
З початку поточного місяця Держпродспоживслужба Кіровоградщини вже обстежила 1 458 закладів на дотримання постанов Головного державного санітарного лікаря України, порушення виявили при 503 обстеженнях (34,5%). За порушення протиепідемічних вимог на суб’єктів господарювання складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення та винесено 503 попередження.
Зокрема обстежено: