Днями на Чернігівщині відбувся вебінар для підприємців області під час якого учасники обговорили питання особливостей маркування харчових продуктів і виконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання в умовах карантинних обмежень. Захід був організований фахівцями Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації та представниками Регіонального фонду підтримки підприємництва в Чернігівській області. До заходу долучились і фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
У ході обговорення фахівці Служби розповіли учасникам навчання про особливості маркування харчових продуктів та здійснення державного контролю за дотриманням законодавства щодо інформації для споживачів. Також підприємці дізналися про нові вимоги українського законодавства, які стосуються взаємовідносин між споживачем та виробником продуктів харчування.
У свою чергу фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства дали роз’яснення щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину, під час торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами у магазинах і на ринках на період карантину, пов’язаного з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Зокрема вони зазначили на необхідності дотримання встановлених протиепідемічних вимог та адміністративній відповідальності за їх невиконання.
Під час вебінару фахівці Держпродспоживслужби області надали необхідні консультації та відповіли на запитання, що виникли у процесі навчання у його учасників.