Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області провели семінар-нараду для з працівниками освітніх закладів області щодо впровадження системи НАССР як невід’ємної складової забезпечення організованого харчування у закладах освіти.
У ході обговорення фахівці Служби презентували освітянам концепцію впровадження системи НАССР в дошкільних навчальних закладах. Зокрема, фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби області зазначили, що впровадження системи НАССР потребує детальної розробки усього технологічного процесу. Відповідно до чинного законодавства, операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, котрі не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу використовувати такі харчові продукти у виробництві іншої харчової продукції. Водночас освітян було ознайомлено з уніфікованим актом, який складається за результатами проведеного заходу контролю (нагляду), та нагадав про відповідальність, передбачену за невиконання вимог законодавства в частині впровадження системи НАССР.
На завершення семінару представникам освітніх закладів області було надані методичні настанови з питання впровадження системи НАССР, а також зразки базової блок-схеми технологічного процесу. Окрім того, фахівці Держпродспоживслужби області спільно з освітянами розглянули типові помилки при впровадженні системи HACCP в закладах освіти.
Усі присутні отримали кваліфіковані поради, обмінялись думками щодо впровадження системи НАССР та поділились практичним досвідом.