Фітосанітари Полтавщини вивчали новітні інтенсивні технології виробництва продукції рослинництва
опубліковано 19 лютого 2020 року о 16:07

18 лютого на базі Полтавської державної аграрної академії фахівці Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області взяли участь у навчанні із впровадження новітніх інтенсивних технологій вирощування продукції рослинництва у 2020 році, яке організовано за ініціативою Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

Крім цього, до заходу долучилися спеціалісти з агрономії та головні агрономи насіннєвих господарств районів, спеціалісти дослідної станції ім. М.І. Вавилова, завідувачі лабораторій та агрономи Полтавського обласного державного центру експертизи сортів рослин, представники виробників і постачальників сільськогосподарської техніки, засобів захисту рослин, мінеральних добрив та насіння області.

Під час заходу обговорювали питання основних фітосанітарних вимог країн-партнерів у міжнародній торгівлі. Окремо розглянули українське законодавство у сфері карантину рослин, яке регулює питання місць виробництва або виробничих ділянок вільних від регульованих шкідливих організмів, питання співпраці бджолярів та сільгоспвиробників області.

Також було наголошено, що основними принципами державної політики у сфері діяльності, пов’язаної з пестицидами і агрохімікатами, є пріоритетність збереження здоров'я людини і охорони навколишнього природного середовища, дотримання правил транспортування, зберігання і застосування засобів захисту рослин та інших препаратів.  

Крім того, присутніх ознайомлено з порядком реєстрації та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, а також видачі посвідчень тракториста-машиніста, охороною та відтворення родючості ґрунтів, обговорені вимоги щодо агрохімічного обстеження земель сільськогосподарського призначення, органічне землеробство та виробництво органічних продуктів харчування.

Наприкінці виробники і постачальники сільськогосподарської техніки, засобів захисту рослин, мінеральних добрив та насіння обговорили проблемні питання, які виникають під час впровадження новітніх інтенсивних технологій та виробництва продукції рослинництва.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux