На Луганщині фахівці Держпродспоживслужби пройшли навчання з профілактики, діагностики та ліквідації грипу птиці
опубліковано 19 лютого 2020 року о 14:41

Днями під керівництвом начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріти Холоденко на базі Кремінської районної державної лікарні ветеринарної медицини відбувся навчання-тренінг з питань профілактики, діагностики та ліквідації грипу птиці.

Навчання для фахівців проводили викладачі Навчально-наукового інституту ветеринарної медицини Луганського національного аграрного університету.

У заході взяли участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, державних лікарень ветеринарної медицини та державних лабораторій Держпродспоживслужби області.

Навчання проходило у два етапи. Першим етапом була теоретична частина з обговоренням актуальних питань щодо еволюції вірусів грипу та виникнення нових зоонозних високопатогенних вірусів-реасортантів із підвищеним потенціалом щодо подолання міжвидового бар’єру. Також було розглянуто загальну класифікацію вірусів грипу їх патогенність, варіанти та штами, діагностику грипу на комплексних засадах із залученням клінічних, епізоотологічних, серологічних (РДП, РГА, РЗГА, ІФА) вірусологічних та молекулярно-генетичних методів та практичного застосування вимог «Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці» та проведення дезінфекції на об’єктах птахівництва з утримання птиці (приватних домогосподарствах).

Другим етапом навчань стало закріплення вивченого матеріалу. Учасники навчань попрактикувалися здійснювати клінічний огляд живої птиці, розтин птиці, відбір стандартного набору зразків патологічного матеріалу від птиці, а також пакування та оформлення супровідної документації для відправки до уповноважених лабораторій на дослідження.

Окрім того, відбулися випробування в дії наявної дезінфекційної техніки, що перебуває на балансі державних установ ветеринарної медицини області.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області відзначають, що такого роду навчання є досить ефективними і дають змогу посилили рівень можливостей структурних підрозділів Служби та державних установ ветеринарної медицини щодо проведення заходів з профілактики, діагностики та ліквідації грипу птиці.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux