На виконання доручення Прем’єр-міністра України та за результатами селекторної наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із головами обласних та Київської міської державної адміністрації від 20 червня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводили щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.
Так, за період з 05 по 11 серпня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели 1647 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання, а саме:
Перевірено закладів громадського харчування – 277, з них з порушеннями – 26. Вжито заходів: складено протоколів – 8, направлено приписів щодо усунення недоліків – 10, інформовано органи влади – 12, інформовано правоохоронні органи – 1.
Перевірено об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 734, з них з порушеннями – 123. Вжито заходів: складено протоколів – 30, направлено приписів щодо усунення недоліків – 37, інформовано органи влади – 34, інформовано правоохоронні органи – 12.
Перевірено об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 466, з них з порушеннями – 67. Вжито заходів: складено протоколів – 4, направлено приписів щодо усунення недоліків – 26, інформовано органи влади – 21.
Проведено 109 перевірок роботи агропродовольчих ринків, з них порушення виявлялись в 21 випадку. Вжито заходів: складено протоколів – 9, направлено приписів щодо усунення недоліків – 5, інформовано органи влади – 7, інформовано правоохоронні органи – 1.
Окрім цього, фахівці взяли участь у комісійних обстеженнях щодо готовності до відкриття 4 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (у Вінницькому, Літинському, Гайсинському і Тульчинському районах). За висновками комісії, відновлення діяльності зазначених закладів на даний момент неможливо через невиконанням вимог "Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)", затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України №43 від 30 червня 2020 року.
З початку введення карантину фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області всього провели 45914 моніторингових обстежень об’єктів, у ході яких виявили порушення карантинних вимог, складено 903 протоколи, направлено 1335 приписів суб’єктам господарювання, 816 інформаційних повідомлень в органи влади та 90 - в правоохоронні органи.