Курортний сезон у Приморську проходить без епідемічних ускладнень
опубліковано 12 серпня 2020 року о 10:12

За оперативною інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, на ранок 12 серпня у м. Приморськ лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 не зареєстровано. Але, враховуючи, що Приморськ розташований на узбережжі Азовського моря та є курортним містом, за рахунок відпочиваючих збільшується кількість контактних осіб і відповідно є певні ризики.

З метою вжиття заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, фахівці Приморського районного управління Головного управління Держпродспоживслужи в Запорізькій області спільно з органами влади проводять роз’яснювальну роботу та щоденні моніторингові обстеження об’єктів  з питань дотримання протиепідемічних заходів, особливо  в закладах оздоровлення і відпочинку для дорослих та дітей.

Станом на 11.08.2020 року на території Приморського району комісійно обстежено на предмет готовності до роботи в оздоровчий сезон 23 заклади оздоровлення та відпочинку для дорослих, 5 з яких виявились не готовими до прийому відпочиваючих.

Водночас, комісією перевірено 10 закладів оздоровлення та відпочинку для дорослих, які працювали без дозвільних документів. На всіх цих об’єктах були встановлені порушення карантинних вимог, керівників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Також, згідно рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на початку серпня комісійно перевірено та надано дозвіл на роботу 3 дитячим закладам оздоровлення та відпочинку. Крім того, були здійснені необхідні лабораторні дослідження щодо якості і безпеки питної та морської води, піску. Заплановано та розпочато проведення моніторингових обстежень цих дитячих закладів на відповідність державним соціальним стандартам і дотримання протиепідемічних заходів та санітарних норм і правил.

Окрім того, з настанням курортного сезону, фахівці Держпродспоживслужби області здійснили 145 комісійних перевірок щодо дотримання санітарних та протиепідемічних заходів в закладах торгівлі, громадського харчування, надання послуг.

За результатами обстежень встановлено 55 порушень на 47 об'єктах. До порушників застосовані заходи реагування, зокрема надані пропозиції про усунення порушень, складені протоколи про адміністративні правопорушення, проінформовані органи влади та Нацполіції.

Враховуючи ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції відпочиваючим, працівникам закладів оздоровлення та відпочинку, суб’єктам господарювання різних сфер діяльності не варто забувати про заходи особистої безпеки, дезінфекції та дотримання соціальної дистанції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux