«Держпродспоживслужба зобов’язала комунальне підприємство повернути мешканцям м. Слов’янськ зайво нараховану плату за надані послуги
опубліковано 12 серпня 2020 року о 15:12

В липні місяці цього року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Донецькій області за колективним зверненням мешканців м Слов’янськ було здійснено позапланову перевірку комунального підприємства, що надає послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. 

У ході позапланової перевірки встановлено, що комунальне підприємство при нарахуванні споживачам плати за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення застосовувало нові тарифи на зазначені послуги, які введені в дію з 20.02.2020, в умовах дії договорів, укладених до 01.05.2019. 

При цьому, суб’єктом господарювання не укладено зі споживачами нові договори на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які б відповідали вимогам типовому договору затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690, яка набрала чинності 13.08.2019, що суперечить вимогам пункту 3 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII, згідно з яким «Договори про надання комунальних послуг, укладені до введення в дію цього Закону, зберігають чинність на умовах, визначених такими договорами, до дати набрання чинності договорами про надання відповідних комунальних послуг, укладеними за правилами, визначеними цим Законом». 

За результатами проведеного позапланового заходу державного нагляду (контролю) Головним управлінням Держпродспоживслужби в Донецькій області складено акт, на підставі якого винесено рішення про застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій, а саме штраф у розмірі 16168 грн та зобов’язано мешканцям будинків по вулицям Шовковична, 27, Центральна, 27, Торська 57, Банківська, 79, Батюка, 35, пров. Макаренко, 6 м. Словянськ повернути суму необгрунтовано одержаної виручки у розмірі 16168 грн. 

Крім того, суб’єкту господарювання надано припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень при формуванні тарифів, яким зобов’язано здійснити перерахунок мешканцям вищезазначених будинків зайво нарахованої плати за надані послуги. 

Також Підприємство зобов’язано при нарахуванні плати за надані послуги застосовувати тарифи згідно договорів, укладених зі споживачам до 01.05.2019.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux