На базі Волинської регіональної державної лабораторії відбулось навчання щодо недопущення інфекційних хвороб тварин та птиці
опубліковано 26 лютого 2024 року о 11:06

23 лютого з державними ветеринарними інспекторами Володимирського, Камінь-Каширського, Ковельського, Луцького районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, начальниками та епізоотологами  районних державних лікарень ветеринарної медицини та спеціалістами спеціалізованих птахогосподарств області відбувся тренінг-навчання на тему «Недопущення та ліквідації високопатогенного грипу птиці на території Волинської області» та «Виконання заходів» відповідно до Програми визначення статусу України як країни з контрольованим ризиком щодо губчастоподібної енцефалопатії ВРХ».

Відкрив навчання в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк. 

Представник ТОВ «Сева санте анімаль» В. Пономаренко подав до розгляду  презентацію «Високопатогенний грип птиці». Огляд епізоотичної ситуації. Шляхи інфікування».

Головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Сергій Войтюк доповів про епізоотичну ситуацію щодо високопатогенного грипу птиці у країнах світу, в Україні та Волинській області. Зокрема розповів про заходи, які здійснюються службою ветеринарної медицини області щодо недопущення виникнення даного захворювання. 

Головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Анна Синя виступила з питанням «Інформування щодо підозри/спалаху інфекційних хвороб птиці відповідно до наказу Держпродспоживслужби №480 від 17.11.2024 року. 

Завідуюча вірусологічним відділом Волинської обласної регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Ірина Кичук розповіла про дотримання правил відбору біоматеріалу, патматеріалу для проведення вірусологічних досліджень на інфекційні хвороби птиці та відбір проб крові, трахіальних та клоакальних змивів.

Завідуючий патоморфологічним відділом Волинської обласної регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Віталій Губерук провів навчання з проведення розтину трупів курей, відбору та пакування патматеріалу. А також з правил відбору зразків для проведення моніторингових досліджень ГЕ ВРХ та скрепі ДРХ. 

Завідуюча епізоотологічного відділу Волинської обласної регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Юлія Кочубей доповіла про виконання Програми визначення статусу України, як країни з контрольованим ризиком щодо ГЕ ВРХ.






 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux