23 лютого 2024 року, на базі Бершадського відділу Гайсинської районної державної лікарні ветеринарної медицини, з метою забезпечення належного рівня державного контролю на об'єктах із забою тварин, розробки та обвалювання м'яса, на підприємствах з виготовлення м'ясної продукції, на експортних потужностях, головні спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Тетяна Охріменко і Юлія Сисюк провели нараду-семінар для лікарів ветеринарної медицини, яким надано статус уповноважених осіб - офіційних ветеринарних лікарів щодо здійснення окремих заходів державного контролю на визначених потужностях.
Під час заходу присутні розглянули питання щодо:
- організації державного контролю на м'ясопереробних цехах, бійнях, потужностях з розбирання та обвалювання м'яса;
- прав та обов'язків офіційних ветеринарних лікарів;
- особливостей здійснення державного контролю на бійнях;
- завдання державного ветеринарного інспектора під час здійснення державного контролю свіжого м'яса;
- здійснення заходів державного контролю на м'ясопереробних підприємствах;
- вимог до простежуваності сировини та допоміжних матеріалів для переробки;
- контролю якості миття та дезінфекції, періодичності дослідження змивів та якість дезінфекції;
- гігієнічних вимог до води, яка використовується у технологічному процесі;
- періодичності контролю продукції за показниками безпеки (мікробіологічні, радіологічні);
- контролю за збором та відправкою побічних продуктів тваринного походження на спеціалізовані підприємства з утилізації.